Registreren | Inloggen       Colofon
  •  
  • Home
  • Onwetendheid stremt groei diamantindustrie

Onwetendheid stremt groei diamantindustrie

31/08/2018 15:19 - Jason Pinas

Onwetendheid stremt groei diamantenindustrie

 

PARAMARIBO - Mensen in Suriname zijn zich nog onvoldoende bewust van de werkelijke waarde en de vele mogelijkheden van diamant. Vooral de gouddelvers maken zich daarom niet al te druk om het winnen van dit edele gesteente. Dat zei Claudia Griffith, algemeen directeur van het diamant verwerkingsbedrijf Glomac donderdag tijdens een persconferentie.

De onderneming probeert daarom via aansprekende campagnes de gemeenschap te informeren over de waarde van diamant. Na informatiesessies in het binnenland is er volgens haar wel een kleine verandering te merken. "Veel mensen komen nu testers kopen om stenen te controleren. Er is toch wel een kleine diamantenrush te merken." Ze legt uit dat er een heleboel kleuren diamanten zijn, maar veel mensen weten dat niet. "Dus de stenen worden soms gewoon weggegooid. Dat zijn verhalen die we horen tijdens de informatiesessies."

Om meer bekenheid te krijgen heeft het bedrijf in de voorbije weken een loterij georganiseerd. Vrijdag  krijgt tijdens een streetparty het publiek voorlichting over diamanten in Suriname. Het uiteindelijke doel van Glomac is om Suriname lid te maken van de Wereld Diamantraad. Griffith voorspelt dat de diamantsector in Suriname zal bloeien omdat het land dan in staat zal zijn het Kimberley certificaat uit te geven. Dat is het enige wereld erkende exportdocument voor ruwe natuurlijke diamanten, waardoor gereguleerd wordt dat er geen 'bloeddiamanten' worden geëxporteerd. Het certificaat is bedoeld om de handel schoon te houden.

Share on Facebook    

Gerelateerde artikelen

Reageren op dit bericht? Bezoek onze Facebook-pagina