Registreren | Inloggen       Colofon
  •  
  • Home
  • Ontmanteling raffinaderij geparkeerd

Ontmanteling aluinaarderaffinaderij geparkeerd

01/09/2018 09:08 - Ivan Cairo

Ontmanteling aluinaarderaffinaderij geparkeerd

Foto: dWT Archief  

PARAMARIBO - De ontmanteling van de aluinaarderaffinaderij te Paranam wordt voorlopig geparkeerd. De regering wacht op groen licht van De Nationale Assemblee, om Alcoa toestemming te geven door te gaan met het afbreken van de fabriek. Dat heeft waarnemend president Ashwin Adhin het parlement vrijdag per brief meegedeeld.

De afgelopen weken hebben parlementariërs herhaaldelijk erop aangedrongen dat de ontmanteling wordt aangehouden totdat formeel een einde is gemaakt aan de Brokopondo-overeenkomst, het akkoord op basis waarvan Suralco/Alcoa bauxietoperaties in Suriname uitvoerde. De regering geeft nu gehoor aan de oproep van de volksvertegenwoordiging.

Assembleevoorzitter Jennifer Geerlings-Simons heeft de brief van de waarnemend president vrijdag voorgelezen tijdens de openbare vergadering van het college. "Wij zijn blij met deze ontwikkeling, deze stap van de regering. Zodoende kunnen we met elkaar in het democratische proces de weg vinden en hebben we onze wet- en regelgeving in elk geval in stand gehouden", stelde xij.

In de brief schrijft Adhin dat de regering woensdag een ontmoeting heeft gehad met Alcoa en de presidentiële onderhandelingscommissie. Alcoa heeft daarbij een programma voorgesteld om de risico's die tot een calamiteit zouden kunnen leiden te beperken.

"Het betreft in deze aan de ene kant werkzaamheden die nodig zijn voor het mitigeren van de risico's en aan de andere kant activiteiten die onvermijdelijk zijn voor het onderhoud van de raffinaderij", schrijft de waarnemend president. Met de uitvoering van het voorstel van Alcoa is besloten de ontmanteling uit te stellen totdat het parlement de definitieve overeenkomst met Alcoa heeft goedgekeurd.

Share on Facebook    

Gerelateerde artikelen

Reageren op dit bericht? Bezoek onze Facebook-pagina