Registreren | Inloggen       Colofon
  •  
  • Home
  • Rijstboeren herstellen kleiwegen

Rijstboeren herstellen kleiwegen

01/09/2018 05:28 - Beta Debidien

Het ministerie van LVV heeft een graafmachine ter beschikking gesteld om de infrastructuur in de Nannipolder te verbeteren.

Het ministerie van LVV heeft een graafmachine ter beschikking gesteld om de infrastructuur in de Nannipolder te verbeteren. Foto: Beta Debidien  

NANNIPOLDER - Rijstboeren in Nickerie hebben geld ingezameld om kleiwegen in de Nannipolder, die in slechte staat verkeren, te verbeteren. Rijstboer Soebhaas Soekhoe heeft het initiatief genomen voor een inzameling onder collega’s. Enkelen hebben bijgedragen, maar weer anderen willen dat niet en dat vindt hij jammer, omdat zij straks ook de verbeterde wegen zullen gebruiken. Met het geld zijn de vrachtwagens betaald die ingezet werden voor het vervoeren van klei.

Geprobeerd is de blubber eerst te verwijderen van het wegdek, waarna de gaten gevuld zijn met klei. De initiatiefnemer is er niet over te spreken dat enkele collega's niet willen bijdragen om de loosleiding schoon te houden. "We kunnen niet steeds wachten op de overheid, omdat wij zelf verantwoordelijk zijn voor het onderhoud van de secundaire leidingen." Soekhoe hoopt dat de overheid, als eerste verantwoordelijke voor het herstel van de natte en droge infrastructuur in de productiegebieden, alsnog haar verantwoordelijkheid neemt nu de droge tijd is begonnen.

De enige medewerking tot nu toe is de beschikbaarstelling van een graafmachine door minister Lekhram Soerdjan van LVV. Echter, de boeren moeten zelf voor brandstof zorgen en voor het inhuren van een wachter 's nachts. Zelf is Soekhoe met zijn twee zonen bezig de kleiweg naar zijn rijstareaal begaanbaar te maken. De weg verkeerde al geruime tijd in zeer deplorabele staat waardoor boeren hun rijstvelden met moeite konden bereiken.

Share on Facebook    

Gerelateerde artikelen

Reageren op dit bericht? Bezoek onze Facebook-pagina