Registreren | Inloggen       Colofon
  •  
  • Home
  • Grote brand in Nationaal Museum van Brazilië

Grote brand in Nationaal Museum van Brazilië

02/09/2018 23:04

Grote brand in Nationaal Museum van Brazilië

Foto: Reuters  

RIO DE JANEIRO - In het gebouw van het Nationaal Museum van Brazilië is zondagmiddag een brand uitgebroken. Het museum, dat in Rio de Janeiro gevestigd is, was niet open voor bezoekers toen het vuur ontstond. De brand heeft zich door het hele pand verspreid. Het is niet bekend of er gewonden zijn gevallen.

Het gebouw telt meerdere verdiepingen en is gebouwd in 1818. Eerder werd het gebruikt als paleis van de Portugese koninklijke familie en later behoorde het toe aan de Braziliaanse keizerlijke familie.

Het Nationaal museum vierde eerder dit jaar het 200-jarig bestaan. Het is één van de grootste musea van natuurhistorie en antropologie in Amerika. In het museum worden een aantal stukken van onschatbare waarde tentoongesteld, zoals de oudste menselijke fossielen die gevonden zijn in Brazilië. NU.nl

Share on Facebook    

Reageren op dit bericht? Bezoek onze Facebook-pagina