Registreren | Inloggen       Colofon
  •  
  • Home
  • Verzoeken voor activiteiten op bermen aangehouden

Verzoeken voor activiteiten op bermen aangehouden

04/09/2018 00:19 - Gilliamo Orban

Deze bebouwing op een berm in de Gravenberchstraat leidde tot protest van omwonenden die vrezen voor aantasting van de verkeersveiligheid en het woongenot in hun wijk.

Deze bebouwing op een berm in de Gravenberchstraat leidde tot protest van omwonenden die vrezen voor aantasting van de verkeersveiligheid en het woongenot in hun wijk. Foto: Stefano Tull  

PARAMARIBO - Alle verzoeken voor commerciële activiteiten op bermen zijn aangehouden wegens commotie hierover in de samenleving. Dat heeft de Raad van Ministers besloten. "Bezwaren tegen bestaande activiteiten op bermen, zullen per geval bekeken worden”, zegt minister Edgar Dikan van Regionale Ontwikkeling (RO), tegen de Ware Tijd.

Om hoeveel verzoeken het gaat, kan de bewindsman niet aangeven. Sommige personen hebben reeds een bouwsel opgezet. Zij zouden boos kunnen worden nu de behandeling van hun verzoek is aangehouden. "Met overleg kunnen we elkaar vinden", vindt Dikan.

Eerder maakten de districtscommissariaten van Paramaribo bekend dat personen die activiteiten willen verrichten op bermen zich moeten registreren en vervolgens een verzoek moeten indienen om een vergunning te krijgen. Ook ondernemers die al toestemming hebben gekregen, moesten zich opnieuw aanmelden.

Voordat ondernemers een bouwsel of constructie opzetten, moeten zij een bedrag in het districtsfonds storten. De districtscommissariaten wezen erop dat het verboden is om commerciële activiteiten op bermen te ontplooien, zonder vooraf verkregen vergunning van de districtscommissaris. Dat staat in een beschikking van de ministers van RO en Financiën. 

Ondernemer Vernon Taweroe, die een etenszaak runt en naar een nieuwe locatie uitkijkt, wil liever geen plek op een berm. "Het verkeer wordt gehinderd en de veiligheid van klanten komt in gevaar door de drukte op straat", zegt hij. Daarom ziet hij graag dat de overheid speciale plekken vrijmaakt voor deze ondernemers.

Hij weet dat veel personen kiezen voor bermen van straten met veel verkeer, in de veronderstelling dat zij daar veel klanten krijgen. Soms zijn volgens Taweroe ook bewoners tegen een commerciële activiteit in hun buurt. "De zaak zorgt voor geluidsoverlast door drukte van mensen en voertuigen die stoppen en optrekken", aldus Taweroe.

Share on Facebook    

Gerelateerde artikelen

Reageren op dit bericht? Bezoek onze Facebook-pagina