Registreren | Inloggen       Colofon
  •  
  • Home
  • Benefietconcert voor SIV-moskee

Benefietconcert voor SIV-moskee

05/09/2018 22:21 - Tascha Samuel

De moskee van de Surinaamse Islamitische Vereniging (SIV) aan de Keizerstraat.

De moskee van de Surinaamse Islamitische Vereniging (SIV) aan de Keizerstraat. Foto: SIVSR.org  

PARAMARIBO - “De opbrengsten zijn voor de exploitatiekosten van de moskee. Het is een historisch pand dat staat naast de Joodse synagoge. Er stond vroeger heel lang een kleiner houten gebouw maar in 1970 werd door het groeiend aantal leden besloten een grotere stenen moskee op te zetten”, vertelt Roline Samsoedien. Ze is voorzitter van de vrouwenafdeling van de Surinaamse Islamitische Vereniging (SIV) aan de Keizerstraat.

Op 8 september wordt er een benefiet-qawaliconcert georganiseerd dat start om zeven uur 's avonds. "De zanger Kries Ramkhelawan zal er zingen met enkele van zijn studenten. Hij is echt een expert op dit gebied. Hij begrijpt wat hij zingt en hij doet dat met heel veel overgave en dat is voor ons het aller belangrijkste", meent Samsoedien.

De studenten worden klaargestoomd voor deze unieke presentatie. "We zullen drie uur bezig zijn. We gaan het onderste uit de kan halen en het beste wat we hebben geven", stelt Ramkhelawan. Op alles wordt er gelet; de zithouding, de uitstraling en podiumpresentatie. "Je moet begrijpen wat we zingen. Het zijn geen gezellige seki skin chutneys. Qawali is serieuze muziek. Het is muziek die hart en ziel raakt. Dat moet je voelen, dat moet je ervaren", drukt hij de jongelingen op het hart.

De vrouwencommissie organiseert het evenement samen met het hoofdbestuur. De avond gaat van start met een buffet gevolgd door het concert om negen uur. "Het wordt een leuke avond waarbij de verschillende afdelingen van de moskee en de moslimgemeenschap samenkomen. Het concert is overigens toegankelijk voor eenieder die interesse heeft als ze maar een kaart kopen", besluit Samsoedien.

Share on Facebook    

Reageren op dit bericht? Bezoek onze Facebook-pagina