Registreren | Inloggen       Colofon
  •  
  • Home
  • Blok: de weg vooruit is helder

Blok: de weg vooruit is helder

05/09/2018 11:03

De Nederlandse Minister Stef Blok van Buitenlandse Zaken staat niet langer achter zijn controversiële uitspraken over de multiculturele samenleving, genetica, Suriname en Oost-Europa

De Nederlandse Minister Stef Blok van Buitenlandse Zaken staat niet langer achter zijn controversiële uitspraken over de multiculturele samenleving, genetica, Suriname en Oost-Europa Foto: Balkaneu.com  

AMSTERDAM - Minister Blok vindt dat hij nog geloofwaardig kan functioneren als bewindsman van Buitenlandse Zaken. In het Kamerdebat woensdag over zijn omstreden uitspraken over de multiculturele samenleving zei hij dat hij inmiddels met een groot aantal collega's in het buitenland heeft gepraat.

Volgens Blok was de houding van veel van hen: "Als je een fout maakt, geef je die toe, bied je je verontschuldigingen aan en waar schade is, herstel je die." De minister voegde eraan toe: "De agenda is bomvol, er zijn geen afspraken afgezegd. Mijn eigen inschatting is dat op deze manier de weg vooruit helder is." Blok herhaalde in het debat dat zijn uitspraken onzorgvuldig en ongelukkig waren. Hij bood nog eens zijn excuses aan en hij benadrukte dat hij de onzorgvuldige woorden heeft teruggenomen.

Blok zei twee maanden geleden op een besloten bijeenkomst voor Nederlandse medewerkers van internationale organisaties onder meer dat hij geen voorbeeld kent van een multiculturele samenleving waar de oorspronkelijke bevolking nog woont en waar een vreedzaam samenlevingsverband bestaat. Dat leverde hem veel kritiek op en een Kamermeerderheid wil weten wat hij nu precies wilde zeggen.

De minister benadrukte nog eens dat zijn uitspraken voor een deel bedoeld waren om te prikkelen, en dat hij de scherpte van de discussie heeft opgezocht. maar dat hij ongelukkige en onzorgvuldige illustraties en woorden heeft gebruikt en dat hem dat spijt. NOS.nl

Share on Facebook    

Gerelateerde artikelen

Reageren op dit bericht? Bezoek onze Facebook-pagina