Registreren | Inloggen       Colofon
  •  
  • Home
  • Accountant Van Trikt: ‘Ik ben legaal bezig’

Accountant Van Trikt: ‘Ik ben legaal bezig’

06/09/2018 10:14 - Cheflin Paulus

Het accountantskantoor Robert van Trikt op de hoek van de J.S. Lawton- en Brokopondolaan.

Het accountantskantoor Robert van Trikt op de hoek van de J.S. Lawton- en Brokopondolaan. Foto: Cheflin Paulus  

PARAMARIBO - “Ik heb nooit iemand hier gehad die het niet eens is met het kantoor dat wij hier opzetten en ik heb ook geen akte getekend waarbij het verboden is om een gebouw hier neer te zetten.” Dit zegt accountant Robert van Trikt die een enorm kantoor bouwt op de hoek van de Lawton- en Brokopondolaan.

Volgens buurtbewoner Leo Tjin A Djie worden bij de bouw een aantal voorschriften genegeerd, die zijn opgenomen in een kettingovereenkomst die is ondertekend door een aantal bewoners van het project. Tjin A Djie deed daarover zijn beklag bij de krant, 'namens een buurtorganisatie'.

Van Trikt is bestuurslid van de buurtorganisatie van het Suralcoproject aan de Brokopondolaan. Hij zegt dat er op geen enkel moment kritiek geleverd is door buurtbewoners, bouwpolitie of de districtscommissaris (dc). "Wij hebben alle stukken in orde gemaakt. Alles is goedgekeurd en de dc is zelf langsgekomen voordat alle vergunningen zijn verstrekt. Hij heeft zelf met mensen van de buurt gesproken. Ik snap niet wat er mis is met het gebouw dat ik hier laat opzetten."

Tijdens het gesprek met de krant belt Van Trikt de voorzitter van de buurtvereniging, Martin van Loor. Deze vertelt ook dat er nooit geklaagd is sinds de bouw is begonnen. "Er is niets negatiefs gezegd en ik heb nog nooit klachten gekregen." Van Trikt: "Ik ben legaal bezig. Als iemand klachten had en mij hierover was komen spreken had ik zeker geluisterd. Ik ben een vrij sociaal mens die zelf vaak anderen helpt, dus ik snap niet dat iemand hiertegen is."

Tjin A Djie vertelde de krant eerder dat er een kettingovereenkomst getekend is met multinational Alcoa/Suralco waarin staat dat er alleen woningen opgezet mogen worden in het project. Van Trikt zegt dat hij bij aankoop van het terrein waar het accountantskantoor komt te staan nooit met een dergelijk document geconfronteerd is. De krant kon geen inzage krijgen in de kettingovereenkomst.

Share on Facebook    

Gerelateerde artikelen

Reageren op dit bericht? Bezoek onze Facebook-pagina