Registreren | Inloggen       Colofon
  •  
  • Home
  • Brazilië: Politicus verwond tijdens campagne

Brazilië: Presidentskandidaat verwond tijdens campagne

06/09/2018 20:27

De Braziliaanse presidentskandidaat Jair Bolsonaro kreunt van de pijn nadat hij in zijn buik is gestoken tijdens een verkiezingscampagne.

De Braziliaanse presidentskandidaat Jair Bolsonaro kreunt van de pijn nadat hij in zijn buik is gestoken tijdens een verkiezingscampagne. Foto: AP / Raysa Leite  

JUIZ DE FORA - De Braziliaanse presidentskandidaat Jair Bolsonaro is donderdag gestoken in zijn buik terwijl hij campagne voerde in de gemeente Juiz de Fora, zo'n 200 kilometer ten noorden van Rio de Janeiro. De politie heeft een verdachte opgepakt. Op beelden is te zien hoe Bolsonaro gedragen wordt door een menigte maar plots naar zijn buik grijpt.

Zijn zoon, Flavio Bolsonaro, meldde in de eerste instantie dat zijn vader lichtgewond is geraakt. Hier kwam hij later op terug. Een deel van de lever, een van de longen en een deel van een darm zouden geperforeerd zijn. "Hij heeft veel bloed verloren en was bijna dood", aldus de zoon van de presidentskandidaat. Jair Bolsonaro zou inmiddels succesvol zijn geopereerd.

De presidentsverkiezingen van Brazilië vinden in oktober plaats. De rechtse Bolsonaro wordt gezien als kanshebber doordat de voormalige president Luiz Inácio Lula da Silva niet mag meedoen. Het electoraal hof in Brazilië heeft daar eerder deze maand toe besloten vanwege Lula's veroordeling voor corruptie. Lula was president van 2003 tot 2010 en verwierf populariteit door zijn sociale beleid. NU.nl

Share on Facebook    

Reageren op dit bericht? Bezoek onze Facebook-pagina