Registreren | Inloggen       Colofon
  •  
  • Home
  • Dertig nieuwe jonge plantenkenners

Dertig nieuwe jonge plantenkenners

06/09/2018 05:09 - Lloyd Djendje

Dertig nieuwe jonge plantenkenners

Foto: Collectie LVV  

PARAMARIBO - Dertig jonge Surinamers kunnen voortaan officieel planten op professionele wijze vermenigvuldigen, bemesten en beschermen. Ze hebben dit geleerd tijdens een training van het ministerie van Landbouw,Veeteelt en Visserij (LVV) en vrijwilligersorganisatie Suricorps. De jongeren weten nu veel meer over composteren, de opzet van een plantenkas en hoe verantwoord gebruik van pesticiden. Zij ontvingen donderdag hun certificaat.

"Theorie en praktijk wisselden elkaar veel af tijdens de training. De cursisten zijn nu in staat zelf te planten en hun kennis te delen met andere mensen", zegt Humphrey Warsodikromo, coördinator van de training landbouwtechnieken bij LVV. Het ministerie krijgt maandelijks vanuit het hele land tussen de twee- en driehonderd aanvragen voor training. Warsodikromo zegt dat steeds meer mensen in een kas een eigen groententuin aanleggen. Ook over de verzorging van vruchtbomen vragen velen advies van LVV en dat wordt soms via WhatsApp verstrekt. 

Suricorps zal de jongeren inzetten om hulp te bieden in verschillende situaties. Voorzitter Humphrey Dundas zegt dat zijn organisatie wil meewerken aan bewustwording van Surinamers om gezonder te eten. Door training leren de vrijwilligers vaardigheden aan om overal waar ze komen hulp te bieden bij landbouwprojecten. Voor vrijwilligers worden het gehele jaar door uiteenlopende trainingen verzorgd, die moeten bijdragen aan de algemene ontwikkeling van de vrijwilliger en voor een betere inzet bij concrete projecten.

Share on Facebook    

Reageren op dit bericht? Bezoek onze Facebook-pagina