Registreren | Inloggen       Colofon
  •  
  • Home
  • Droom Jameson wordt werkelijkheid

Droom volleybalster Jameson wordt werkelijkheid

06/09/2018 15:17 - John Zaalman

Johnelle Jameson (r) en haar Suriname-teamgenoten Xaviera Willemsberg, Sandrina Hunsel (18) en Chavelli Wip staan gereed voor de opvang in WK-kwalificatieverband op Aruba.

Johnelle Jameson (r) en haar Suriname-teamgenoten Xaviera Willemsberg, Sandrina Hunsel (18) en Chavelli Wip staan gereed voor de opvang in WK-kwalificatieverband op Aruba. Foto: John Zaalman  

PARAMARIBO - Volleybalster Johnelle Jameson vertrekt vrijdag naar Nederland om haar studie- en sportcarrière voort te zetten. Daarmee gaat een langgekoesterde wens in vervulling. ‘Ik had al na de mulo willen vertrekken, maar mijn ouders vonden dat toen geen goed idee”, zegt Jameson.

Nadat ze in 2016 drie awards op Aruba had gewonnen na de succesvolle WK-kwalificatieronde met de nationale vrouwenvolleybalselectie kwam de gedachte weer op om haar heil in het buitenland te gaan zoeken. "In dat jaar werd ik ook tot meest belovende sportvrouw uitverkoren, maar heb die prijs tot nu toe nog niet ontvangen."

'Nelle' zal bedrijfskunde studeren aan de Erasmus Universiteit in Rotterdam. Daarna wil ze zich verder specialiseren tot registeraccountant. Volleyballen is nu even geen prioriteit voor de Yellow Birds-speelster, omdat ze al een achterstand van een week heeft op school. De libero kreeg haar visum afgelopen maandag.

Ze is wel bereid om in haar vrije tijd de sport op te pakken. "Volleyballen blijft naast het studeren een deel van mijn leven. Voor mijn moeder Shirley is belangrijk dat ik haar niet teleurstel, omdat ze alles in het werk heeft gesteld dat ik mijn studie verder kan voortzetten in het buitenland", aldus Jameson.

Share on Facebook    

Reageren op dit bericht? Bezoek onze Facebook-pagina