Registreren | Inloggen       Colofon
  •  
  • Home
  • IDB-lening voor nieuw gebouw Volksgezondheid

IDB-lening voor herstel BOG en nieuw pand Volksgezondheid

06/09/2018 07:37 - Gerold Rozenblad

Het oude gebouw van het ministerie van Volksgezondheid aan de Henck Arronstraat.

Het oude gebouw van het ministerie van Volksgezondheid aan de Henck Arronstraat. Foto: Stefano Tull  

PARAMARIBO - Het ministerie van Volksgezondheid krijgt een nieuw gebouw en de faciliteiten van het Bureau Openbare Gezondheidszorg (BOG) worden compleet gerenoveerd. Een lening, groot twintig miljoen US dollar, van de Inter-Amerikaanse Ontwikkelingsbank (IDB) moet dit realiseren. De bank maakte melding van de lening. Minister Antoine Elias van Volksgezondheid bevestigde dit nieuws desgevraagd tegenover de Ware Tijd.

Het nieuwe hoofdkantoor van Volksgezondheid komt te staan op het BOG-terrein op de hoek van de Rode Kruislaan en de Gravenberchstraat. Volgens de minister is er voldoende vrije ruimte voor het opzetten van het nieuwe hoofdkantoor. Het oude pand aan de Henck Arronstraat voldoet niet meer. "Hier en daar zal ook bouwwerk moeten worden gesloopt." Medio 2021 moet het een feit zijn.

"Het is een project dat ik ben komen aantreffen als minister. Ik heb er de laatste maanden hard aan getrokken", aldus de bewindsman. Hij hoopt binnen een maand de aanbesteding te hebben afgerond, waarna de bouw kan beginnen. Het IDB-geld is evenwel niet voldoende voor de inrichting en de aanschaf van apparatuur voor het BOG. De IDB wil volgens de bewindsman ook op dat gebied inkomen, terwijl er ook andere financieringsmogelijkheden zijn. "Wij denken dat tegen de tijd dat het gebouw wordt opgeleverd, hierin zal zijn voorzien." 

De IDB schrijft in haar persbericht dat met de lening "de toegang tot hoogwaardige, goed geïntegreerde diensten voor eerstelijnszorg moet worden verbeterd". Ook is de lening bedoeld voor verbetering van de gezondheidssector, zodat epidemiologische uitdagingen kunnen worden aangepakt. De bank wijst op een sterke stijging van chronische niet-overdraagbare ziekten van de bevolking, "terwijl hoge aantallen overdraagbare ziekten blijven bestaan bij specifieke bevolkingsgroepen". De lening moet helpen in het geven van een antwoord op deze uitdagingen.

Share on Facebook    

Gerelateerde artikelen

Reageren op dit bericht? Bezoek onze Facebook-pagina