Registreren | Inloggen       Colofon
  •  
  • Home
  • Kleine drugsdealers krijgen strakkere aanpak

Kleine drugsdealers verdienen strakkere aanpak

06/09/2018 08:51 - Cheflin Paulus

Politievoorlichter Humphrey Naarden.

Politievoorlichter Humphrey Naarden. Foto: Stefano Tull  

PARAMARIBO - ‘Operatie Hoop’, de speciale actie van de politie, blijkt effectief. Er is sinds begin augustus een groot aantal kleine drugsdealers opgepakt, zegt Humphrey Naarden, hoofd voorlichting van het Korps Politie Suriname. Dinsdag heeft het Arrestatieteam één van de meest gezochte criminelen, Wiren Nandan in de kraag gevat aan de Fred Derbystraat. De man wordt verdacht van oplichting en verduistering. Zijn opsporing was op 30 augustus gelast door de procureur-generaal.

Bij Operatie Hoop in Paramaribo zijn behalve drugs, veel vuistvuurwapens en stroomstootwapens in beslag genomen. Naarden vindt dat de kleinschalige drugshandel nu veel meer aandacht verdient, omdat zich een bepaalde trend voordoet bij deze groep die zich vooral in volksbuurten ophoudt. "Wij hebben de afgelopen weken veel invallen gedaan bij hotspots. Die jongens staan niet zomaar op straathoeken. Elke keer als wij een inval plegen, vinden wij wapens of drugs." Sinds het begin van de speciale operatie, begin augustus, worden volgens Naarden regelmatig dealers aangehouden met kleine hoeveelheden drugs.

Die drugs zijn afkomstig uit grotere partijen die in omloop zijn. Naarden vindt dat veel meer op kleine dealers moet worden gelet, vooral omdat zij meer dan ooit in contact proberen te komen met jongeren om hun spul aan te bieden. "Je kan ze niet peilen. Het is tegenwoordig moeilijk te meten, omdat de drugs die in omloop zijn bij verschillende mensen terechtkomen die proberen ze te verkopen. Wij vergeten de grote dealers niet, maar de kleine richten de meest schade aan doordat ze zich tussen de mensen bewegen op elk moment van de dag." 

Naarden zegt dat de politie via sociale media zoveel mogelijk jongeren bewust probeert te maken van de gevaren van drugsgebruik. Daarbij worden ook mensen betrokken die zich bezighouden met zaken die met drugs te maken hebben. Door de vakantie komt de voorlichting op school weg te vallen. "Jongeren hebben meer vrije tijd en dat beseffen wij. Ouders en familie moeten ook alert en op de hoogte zijn van waarmee hun kinderen zich bezighouden."

Share on Facebook    

Gerelateerde artikelen

Reageren op dit bericht? Bezoek onze Facebook-pagina