Registreren | Inloggen       Colofon
  •  
  • Home
  • Sociaal zwakkeren melden zich voor schoolpakketten

Sociaal zwakkeren Nickerie melden zich voor schoolpakketten

06/09/2018 00:04 - Beta Debidien

Nipchand Soekhoe met zoon Sharan.

Nipchand Soekhoe met zoon Sharan. Foto: Beta Debidien  

NIEUW-NICKERIE - Sociaal zwakke gezinnen uit diverse polders in Nickerie hebben zich in de eerste weken van de vakantie massaal bij stichting Sari aangemeld voor een waardebon om een schoolpakket aan te schaffen of voor financiële ondersteuning om het inschrijfgeld voor de middelbare school te betalen.

Hoewel het project is afgerond melden zich nog steeds aanvragers. "Het gaat om mensen die geen vast inkomen hebben en hulp zoeken voor hun schoolgaande kinderen. De vraag is enorm, maar wij kunnen niet iedereen helpen", zegt Krishna Bajnath, voorzitter van de vrouwenorganisatie. De organisatie bekijkt mogelijkheden om via de Nederlandse hulporganisatie het Maagdenhuis en de Surinaamse Stichting Zonnestraal enkele leerlingen te helpen met het betalen van het inschrijfgeld.

Sari heeft medio augustus via haar leden en de Inspectie van Onderwijs 230 waardebonnen, elk ter waarde van SRD 100, verdeeld onder kinderen van lagere scholen. "Het gaat om een project dat wij in samenwerking met het Maagdenhuis hebben uitgevoerd." Sari doet dit al dertien jaar voor kinderen uit economisch achtergestelde gezinnen, waardoor zij een goede start kunnen maken in het nieuwe schooljaar.

Eén van de gelukkige ouders is Nipchand Soekhoe wiens zoon Sharan van de Openbare School Dehliweg in aanmerking is gekomen voor een schoolpakket. "We weten dat je tegenwoordig heel zuinig moet omgaan met het weinige geld dat je verdient, vooral wanneer je twee schoolgaande kinderen hebt", zegt Soekhoe. Hij heeft geen vast inkomen en leeft van het helpen inzaaien en bemesten van rijstvelden en verrichten van andere werkzaamheden in de rijstsector.

Share on Facebook    

Gerelateerde artikelen

Reageren op dit bericht? Bezoek onze Facebook-pagina