Registreren | Inloggen       Colofon
  •  
  • Home
  • Suriname en Dominica delen punten

Suriname en Dominica delen punten

06/09/2018 19:38 - Marciano Millerson

Het nationale voetbalteam van Suriname.

Het nationale voetbalteam van Suriname. Foto: dWT  

PARAMARIBO - De voetbalselectie van Suriname speelde donderdag tijdens haar eerste Concacaf Nations League kwalificatiewedstrijd tegen Dominica doelpuntloos gelijk. Het nationale team had in Guadeloupe zowel in de eerste als tweede helft het beste deel van het spel in handen, maar wist zijn superioriteit niet in doelpunten om te zetten.

Gezegd moet worden dat de doelman en aanvoerder van Dominica, Glenson Prince, een sublieme partij keepte. Dankzij een aantal reddingen voorkwam hij dat zijn land tegendoelpunten kreeg. Suriname wist ook geen voordeel te halen uit het feit dat de Dominicaanse verdediger Erskin Williams met de rode kaart het strijdtoneel moest verlaten.

Williams trok 'aan de noodrem' toen aanvaller Ivanildo Rozenblad alleen op het doel afstormde. Het leek alsof Williams met deze daad zijn land had benadeeld, aangezien Dominica met nog ruim een half uur spelen met tien man verder moest. Later zou zijn keuze alsnog de juiste blijken te zijn. Ook met een extra man wist Natio het resoluut verdedigende Dominica niet klein te krijgen.

De kansen kwamen wel, maar het ontbrak onze aanvallers aan koelbloedigheid in de afronding. In blessuretijd kreeg Ivanildo Misidjan de kans om Suriname naar de overwinning te schieten, maar zijn inzet belandde vlak naast het doel. Op 3 oktober speelt het nationale team in het André Kamperveen Stadion zijn tweede ontmoeting tegen de Britse Maagdeneilanden.

Share on Facebook    

Gerelateerde artikelen

Reageren op dit bericht? Bezoek onze Facebook-pagina