Registreren | Inloggen       Colofon
  •  
  • Home
  • Watamaleo officieel van SCVU naar Ruckers

Watamaleo officieel van SCVU naar Ruckers

06/09/2018 22:05 - Guillano Bruce

Gylan Watamaleo (l) verruilt SCVU, meervoudig basketbalkampioen in de mannenhoofdklasse, voor Ruckers.

Gylan Watamaleo (l) verruilt SCVU, meervoudig basketbalkampioen in de mannenhoofdklasse, voor Ruckers. Foto: Irvin Ngariman  

PARAMARIBO - De meest indrukwekkende spelerwissel van de transferperiode bij de Surinaamse Basketbalassociatie (SBA) is een feit: Gylan Watamaleo verruilt SCVU voor Ruckers. Met zijn nieuwe club had de spelmaker al een akkoord, maar nadat Ruckers en SCVU woensdag ook een overeenkomst met elkaar bereikten was de transfer compleet.

Watamaleo bracht zeven jaar door bij SCVU waar hij al in zijn eerste seizoen mannenhoofdklassekampioen werd. De 24-jarige basketballer behaalde met de club uit Uitvlugt in totaal drie kampioenschappen (2013, 2014 en 2016) en benadrukte zijn status van sleutelspeler in dat team door tot meest waardevolle speler (MVP) van de play-offfinale van 2014 uitgeroepen te worden.

Daarnaast heeft hij ook een topscoorderstitel op zijn naam staan. Waar Watamaleo onder het basketbalminnend publiek bekend staat als één van de meest begaafde guards in de competitie is hij bij het grotere publiek bekend van zijn heldendaden tijdens het Caribisch basketbalkampioenschap (FIBA AmeriCup 2021 Caribbean Pre-Qualifiers) in juni.

Het filmpje van de buzzer-beater waarmee hij Suriname naar een overwinning op Grenada schoot gaat nog steeds rond op social media. Watamaleo ontmoet bij Ruckers twee teamgenoten die samen met hem bij SCVU hebben gespeeld: Jason Fisher en Safiero Fraser. Beiden vertrokken eerder dit jaar ook al naar Ruckers.

Share on Facebook    

Gerelateerde artikelen