Registreren | Inloggen       Colofon
  •  
  • Home
  • De Craneweg wacht op grondbeschikking

Bewoners De Craneweg wachten op grondbeschikking

07/09/2018 21:17 - Cheflin Paulus

Woordvoerder Edward Redjopawiro

Woordvoerder Edward Redjopawiro Foto: YouTube  

DE CRANEWEG/PARA - Na langer dan twaalf jaar wachten heeft de vereniging Pernatan Sedjatie Adat Djowo Suriname (PSADS) de grondbeschikking voor een terrein van zeshonderd hectare aan de De Craneweg gekregen. Het terrein wordt gebruikt voor onder andere religieuze en culturele activiteiten voor en door ongeveer 250 gezinnen die in het gebied wonen.

Woordvoerder Edward Redjopawiro zegt dat de leden van de organisatie verrast zijn. "Wij wachten nu op de beschikking van andere stukken grond die eerder aan leden zijn toegewezen. Ze hebben al gebouwd maar moeten de officiële stukken nog ontvangen, zodat zij bijvoorbeeld zaken met de bank kunnen doen om het gebied tot ontwikkeling te brengen."

De grondbeschikking werd uitgereikt door de minister van Arbeid, Soewarto Moestadja, aan de voorzitter van de de sociale, culturele en religieuze organisatie PSADS, Bapak Kawit Kiman. De bewindsman zegt dat de organisatie bijzonder wordt gewaardeerd door de gemeenschap en dat hij daarom de overhandiging van het document als een eer ziet.

Op het terrein staat een gebedshuis waarvan buurtbewoners intensief gebruimaken.  Redjopawiro: "Als een van de grootste Javaanse organisaties in het land hadden wij verwacht dat de stukken eerder in orde gemaakt zouden worden, maar liever laat dan nooit. De mensen hadden de hoop al opgegeven, maar wij zijn nu enorm blij."

Share on Facebook    

Gerelateerde artikelen

Reageren op dit bericht? Bezoek onze Facebook-pagina