Registreren | Inloggen       Colofon
  •  
  • Home
  • ‘Brandstoflevering binnenland gauw opgelost’

‘Brandstoflevering binnenland gauw opgelost’

07/09/2018 15:23 - Merredith Bruce

‘Brandstoflevering binnenland gauw opgelost’

 

PARAMARIBO - Bewoners van dorpen in het Boven-Surinamegebied zullen voorlopig nog in het donker blijven. Ze zitten al langer dan drie maanden zonder stroom, doordat er geen brandstof is voor de generatoren. De directeur van de Dienst Elektriciteitsvoorziening, Sidney Harris, geeft de garantie dat het probleem “binnenkort” opgelost zal zijn, maar noemt liever geen termijn. “Wij zijn op de hoogte.” Hij stelt dat de levering van brandstof is gestopt vanwege betalingsproblemen en dat hij in contact is met de minister van Financiën die nu uitlandig is.

dWT berichtte eerder deze week dat de dorpen in het gebied al meer dan drie maanden in het donker zitten. Kapitein Gionoe Donoe van Gunsi zei dat dit in alle dorpen in Boven-Suriname het geval is. Ook dorpen in het Matawai- en Tapanahonigebied zitten zonder stroom. NDP-parlementariër Erwin Linga van Sipaliwini zei in een interview met de krant dat sedert de levering van brandstof na de feestdagen eind vorig jaar "geen druppel" diesel meer naar het gebied is gegaan. Hij hield er rekening mee dat geldgebrek hiervan de oorzaak kon zijn.

Het is overigens niet de eerste keer dat dorpen in het gebied zonder stroom zitten, doordat de levering van brandstof voor de generatoren uitblijft. Volgens Harris was afgesproken dat de dorpelingen zelf zouden betalen voor brandstof. De dienst zou (tegen een kleine tegemoetkoming) zorgen voor onderhoud en reparatie van de generatoren. Het is echter niet duidelijk of en vanaf wanneer dit zal ingaan.

Share on Facebook    

Gerelateerde artikelen

Reageren op dit bericht? Bezoek onze Facebook-pagina