Registreren | Inloggen       Colofon
  •  
  • Home
  • Schoolpakketten verstrekt in Commewijne

Schoolpakketten verstrekt in Commewijne

07/09/2018 06:06 - Ricky Wirjosentono

Minister Lilian Ferrier van Onderwijs, Wetenschap en Cultuur spreekt de kinderen toe.

Minister Lilian Ferrier van Onderwijs, Wetenschap en Cultuur spreekt de kinderen toe. Foto: Jason Leysner  

TAMANREDJO - Van de 35.000 schoolpakketten die in het kader van de duurzame ontwikkelingsdoelstellingen van de Verenigde Naties (VN) landelijk verspreid zullen worden, zijn er vijftienhonderd bestemd voor Commewijne. Ze zijn donderdag uitgereikt in verschillende ressorten.

Het ministerie van Sport- en Jeugdzaken ondersteunt hiermee de sociaal-financieel zwakke burgers en verwezenlijkt hiermee het vierde doel van de VN-ontwikkelingsdoelen. "Samen met het ministerie van Onderwijs is het belangrijk om kinderen over het gehele land blij te maken", zegt minister Lalinie Gopal.

Volgens haar is hier geen sprake van een politiek project, "maar de overheid houdt zich aan afspraken met de Verenigde Naties om de kwaliteit van het onderwijs te helpen opkrikken". Haar collega Lilian Ferrier van Onderwijs, Wetenschap en Cultuur zegt zich niet te kunnen indenken dat een kind zonder een schooltas met spullen in oktober aan het nieuwe schooljaar begint.

"Daarom zijn zulke projecten heel erg belangrijk om het kind te stimuleren zodat het veel beter presteert", zegt Ferrier. Kinderen in de ressorten Alkmaar, Margaretha, Bakkie, Nieuw-Amsterdam, Meerzorg en Tamanredjo zijn in aanmerking gekomen nadat zij zich hebben geregistreerd. Vrijdag is het team in Marowijne en zaterdag in Wanica.

Share on Facebook    

Gerelateerde artikelen

Reageren op dit bericht? Bezoek onze Facebook-pagina