Registreren | Inloggen       Colofon
  •  
  • Home
  • Ministerie betreurt houding jeugdparlement

Sport- en Jeugdzaken betreurt houding jeugdparlement

07/09/2018 10:59 - Merredith Bruce

Sport en Jeugdzaken betreurt houding jeugdparlement

 

PARAMARIBO - Het ministerie van Sport- en Jeugdzaken constateert dat het belang van de jeugdambassadeursverkiezingen onvoldoende is doorgedrongen bij het jeugdparlement. Dit wordt gesteld, omdat het instituut er lang over doet om te komen tot het uitschrijven van deze verkiezingen.

"Het ministerie heeft alles dat in haar vermogen ligt ingezet om de verkiezingen op tijd te faciliteren. Helaas moeten wij constateren dat het belang van deze verkiezingen voor Suriname onvoldoende is doorgedrongen bij het jeugdparlement dat verantwoordelijk is voor het uitschrijven van de vergadering waarin de verkiezingen gehouden moeten worden", zegt minister Lalinie Gopal op vragen van de Ware Tijd.

De verkiezingen waren aanvankelijk voor 28 juli uitgeschreven, maar het jeugdparlement vond het niet verstandig om die door te laten gaan. Het had wat tijd nodig om enkele zaken rondom de verkiezingen te onderzoeken. Het instituut vindt dat niet alles in de haak is en wil meer duidelijkheid. Dat onderzoek is nu nog gaande. Er was haast geboden om de verkiezingen te laten plaatsvinden, omdat Suriname het voorzitterschap van het Caricom Jeugdambassadeursprogramma moet vervullen. Dat zou al in augustus moeten gebeuren.

Gopal zegt dat er op "diverse momenten" interventies zijn geweest om de leiding van het jeugdparlement ertoe te bewegen om de verkiezingen uit te schrijven, maar die inspanningen zijn vruchteloos gebleven. "Het ministerie kan niet op de stoel van het jeugdparlement zitten gelet op de vastgelegde rollen, taken en verantwoordelijkheden in het staatsbesluit", stelt Gopal. Het departement zal weer om de tafel zitten met de jeugdvertegenwoordigers om tot een oplossing te komen.

Share on Facebook    

Gerelateerde artikelen

Reageren op dit bericht? Bezoek onze Facebook-pagina