Registreren | Inloggen       Colofon
  •  
  • Home
  • Voortbestaan Sivis in gevaar

Voortbestaan Sivis in gevaar

07/09/2018 22:23 - Jason Pinas

Voortbestaan Sivis in gevaar

 

PARAMARIBO - “We verkeren nu inderdaad in de gevarenzone, maar ik hoop dat de regering en de vakbeweging snel tot inkeer komen.” Dit zegt Victor Jones, directeur van de Sichting Scholingsinstituut voor de Vakbeweging in Suriname (Sivis), tegen de Ware Tijd.

Het is al geruime tijd somber gesteld met de financiën en indien er geen snelle en structurele maatregelen worden getroffen, kan het funest aflopen. In het ergste geval moet de stichting zelfs opgedoekt worden. De directeuris echter hoopvol gestemd en wil voorlopig niet denken aan dit doemscenario. "Het zal een grote schande zijn voor welke regering dan ook, maar ook voor ons als samenleving als we het zover laten komen. Het mag niet gebeuren."

Sivis is sinds haar oprichting bijna vijftig jaar geleden van grote betekenis geweest voor de vakbeweging in Suriname. Het is het enige vakbondsinstituut van het land en een van de weinige scholen voor de vakbeweging in de regio, maar is de laatste jaren sterk teruggevallen. Volgens Jones komt dit doordat de subsidie van de overheid vaak niet op tijd wordt gestort en bovendien is het bedrag sterk verlaagd. "We hebben de afgelopen week een storting gehad over het tweede kwartaal, maar het geld is gelijk verdampt. Het was nauwelijks voldoende om de opgelopen schulden te betalen", stelt hij.

Share on Facebook    

Gerelateerde artikelen

Reageren op dit bericht? Bezoek onze Facebook-pagina