Registreren | Inloggen       Colofon
  •  
  • Home
  • Medische artikelen voor zorginstellingen

Nederlandse stichting schenkt medische artikelen

08/09/2018 07:18 - Amanda Palis

Soenita Nannan Panday-Gopiesingh (l), medisch directeur van 's Lands Hospitaal, samen met Marga Wasser, voorzitter van de Ja-Foundation.

Soenita Nannan Panday-Gopiesingh (l), medisch directeur van 's Lands Hospitaal, samen met Marga Wasser, voorzitter van de Ja-Foundation. Foto: Irvin Ngariman  

PARAMARIBO - De Nederlandse stichting Ja-Foundation heeft een grote partij medische verbruiksartikelen geschonken aan Suriname. Dat gebeurde in samenwerking met Jörgen Raymann en 's Lands Hospitaal. Het materiaal, met een waarde van miljoenen euro's zou worden weggegooid, "maar gelukkig zijn er organisaties die denken aan zorginstellingen in Suriname", zegt Soenita Nannan Panday-Gopiesingh, de medisch directeur van 's Lands Hospitaal.

Vrijdag was de symbolische overdracht van de artikelen, waarvan er veel bedoeld zijn voor eenmalig gebruik. Surinaamse ziekenhuizen kunnen de artikelen goed gebruiken, zegt Nannan Panday. Het materiaal is in eerste instantie bestemd voor het Diakonessenhuis, Academisch Ziekenhuis Paramaribo, Sint Vincentius Ziekenhuis en het Mungra Medisch Centrum in Nickerie.

"We geven ook aan de wat kleinere instellingen, want er is genoeg voor iedereen", aldus Nannan Panday. Ook de Medische Zending, Regionale Gezondheidsdienst en het Streekziekenhuis Albina komen in aanmerking. De zending komt van een ziekenhuis in Nederland dat verhuist. Het ziekenhuis vroeg de Ja-Foundation naar de mogelijkheid om de artikelen te doneren aan Suriname.

Voorzitter Marga Wasser: "Gezien ons werk in dit land met kinderen, die indirect ook profijt hiervan zullen hebben, hebben wij onze ambassadeur Jörgen Raymann gevraagd om ons te helpen en hij heeft alle medewerking verleend." Raymann heeft eerder ook medische artikelen voor Suriname ingezameld en gedoneerd.

Share on Facebook    

Gerelateerde artikelen

Reageren op dit bericht? Bezoek onze Facebook-pagina