Registreren | Inloggen       Colofon
  •  
  • Home
  • Pupillen Betheljada naar Palmentuin

Pupillen Betheljada maken trip naar Palmentuin

08/09/2018 05:27 - Cheflin Paulus

De 'vakantievrijwilligers' van Sport- en Jeugdzaken samen met de kinderen van Huize Betheljada bij de Palmentuin.

De 'vakantievrijwilligers' van Sport- en Jeugdzaken samen met de kinderen van Huize Betheljada bij de Palmentuin. Foto: Facebookpagina Huize Betheljada  

PARAMARIBO - Ook kinderen met een beperking hebben recht op ontspanning en gezelligheid, maar zij kunnen niet zelfstandig meedoen aan vakantieactiviteiten. Deze vakantie zijn er uitstapjes voor een aantal kinderen met een dubbele beperking. Groep drie van Huize Betheljada bezocht vrijdag de Palmentuin.

De activiteiten begonnen op 27 augustus; er is begeleiding van elf vrijwilligers van het ministerie van Sport- en Jeugdzaken. De kinderen, alle met een dubbele beperking, bezoeken elke dag een andere locatie voor ontspanning, aldus Whitney Ajambia van Betheljada die als hoofdbegeleider toezicht hield op de groep in de Palmentuin.

Enkele jonge vrijwilligers vertelden de redactie dat zij met plezier de kinderen begeleiden. Een van hen is Shaiesta Verwey. "Je moet echt liefde voor dit werk hebben. Er zijn niet veel mensen die dit durven, omdat ze misschien bang zijn, maar als je hart hebt voor mensen met een beperking zie je het belang hiervan wel in."

Het project, een samenwerking van Stichting Huize Betheljada en het ministerie van Sport- en Jeugdzaken, duurt tot 10 september.

Share on Facebook    

Gerelateerde artikelen

Reageren op dit bericht? Bezoek onze Facebook-pagina