Registreren | Inloggen       Colofon
  •  
  • Home
  • Schoolpakketten voor kinderen Latour

Schoolpakketten voor kinderen Latour

08/09/2018 03:34 - Amanda Palis

Kinderen van de woonwijk Latour krijgen pakketten met schoolbenodigdheden.

Kinderen van de woonwijk Latour krijgen pakketten met schoolbenodigdheden. Foto: Irvin Ngariman  

PARAMARIBO - “We willen kinderen niet alleen schoolpakketten geven, maar ook een leuke dag met hen hebben”, zegt Adwight Persaud, secretaris van Leo Club Koela. Dertig kansarme kinderen van de woonwijk Latour ontvingen vrijdag pakketten met schoolbenodigdheden van de Leo Clubs Koela en Paramaribo South. Dat gebeurde tijdens de vakantie-activiteiten bij Stibula, het buurthuis van Latour.

De kinderen spelen niet alleen in en op het terrein van het buurthuis, maar maken ook educatieve tochten zoals naar Radio Apintie en de Paramaribo Zoo. Elk jaar kiest de Lions een wijk uit om tijdens de vakantie schoolpakketen uit te delen. "Dit is de eerste keer dat we bij Stibula aanwezig zijn. Met de verstrekte schoolpakketen willen wij vooral de kinderen stimuleren om hun best te doen op school, want scholing is heel erg belangrijk", zegt Persaud.

Onderwijzeres Nathalie Voort is een van de vrijwilligers bij de jaarlijkse vakantie activiteiten. "Ik ben zelf opgegroeid met Stibula tijdens de vakantie en vanuit mijn beroep is bezig zijn met kinderen mij niet vreemd." Dat er aan de kinderen van Latour wordt gedacht door middel van schoolpakketen vindt zij als buurtbewoner, maar ook als leerkracht heel fijn. "Je merkt soms dat ouders bepaalde zaken niet kunnen kopen. Met de schoolpakketen komen ze zeker een eind vooruit", zegt de vrijwilligster.

Share on Facebook    

Gerelateerde artikelen

Reageren op dit bericht? Bezoek onze Facebook-pagina