Registreren | Inloggen       Colofon
  •  
  • Home
  • ‘Un no seri den gron’

‘Un no seri den gron’

08/09/2018 00:02 - Jason Pinas

De aanwezigen hebben vol vreugde hun grondpapieren in ontvangst genomen in de hal van het Kwatta Sportcomplex.

De aanwezigen hebben vol vreugde hun grondpapieren in ontvangst genomen in de hal van het Kwatta Sportcomplex. Foto: Stefano Tull  

WANICA - “Dat wij de mensen dit kunnen aanbieden vandaag, is voor ons echt een voldoening. Ze hebben nu zekerheid en dat is voor mij en mijn team heel belangrijk.” Dit zei minister Roline Samsoedien van Ruimtelijke ordening, Grond en Bosbeheer vrijdagavond bij het uitreiken van grondpapieren aan bewoners van Wanica.

De bewindsvrouw heeft meer dan zevenhonderd grondpapieren uitgereikt aan bewoners van het district. Zij kreeg daarbij hulp van de districtscommissarissen Audrey Hankers en Sarwankoemar Ramai van Wanica. Vol vreugde hebben de gegadigden hun bereidverklaringen, toewijzingsbeschikkingen en goedkeuringsoverdrachten in ontvangst genomen in een volle hal van het Kwatta Sportcomplex. Een groot deel van de mensen die in aanmerking is gekomen voor een bereidverklaring, heeft heel lang gewacht. Hun geduld is nu beloond.

De minister riep de gegadigden op om zich niet te laten misleiden wanneer zij de papieren in hun bezit hebben."Te yu kisi yu gron papira, mi wani aksi yu fu no seri a gron. Veel mensen verkopen zelfs de bereidverklaring. Dan te a moni klari, dan yu e kon krey baka", riep ze. Ze legde het publiek ook uit dat de bereidverklaring nog geen beschikking is. Om daarvoor in aanmerking te komen, moeten de mensen binnen zes maanden via het Glis hun zaken verder in orde maken.

Share on Facebook    

Gerelateerde artikelen

Reageren op dit bericht? Bezoek onze Facebook-pagina