Registreren | Inloggen       Colofon
  •  
  • Home
  • Duwboot botst tegen pilaar brug

Duwboot botst tegen pilaar brug

09/09/2018 15:27

Duwboot botst tegen pilaar brug

 

PARAMARIBO - Een duwboot, met drie pontons met houtblokken, is zaterdagavond tegen een pilaar van de brug over de Coppenamerivier aangevaren. Daardoor kwamen twee van de pontons vast te zitten tussen de pilaren van de brug. Er hebben zich geen persoonlijke ongelukken voorgedaan, meldt de afdeling voorlichting van het Korps Politie Suriname.

Het voorval vond plaats bij eb. Bij hoogwater had de duwbootkapitein twee pontons aangemeerd, niet ver van de marinebasis van het Surinaams Nationaal Leger. Op een gegeven moment is een van de pontons op drift geraakt. Het botste tegen twee vaartuigen van het leger, die daarbij schade hebben opgelopen.

Voorlopig onderzoek heeft uitgewezen dat de kapitein van de duwboot hoogstwaarschijnlijk niet had gevaren in de vaargeul. Daardoor is hij met zijn boot en pontons tegen de pilaren van de genoemde brug aangevaren. De plaatselijke politie onderzoekt deze zaak in nauwe samenwerking met de Militaire Politie en de Maritieme Autoriteit Suriname(MAS). De duwboot met pontons is eigendom van een particulier bedrijf.

Share on Facebook    

Reageren op dit bericht? Bezoek onze Facebook-pagina