Registreren | Inloggen       Colofon
  •  
  • Home
  • Fransen tegen klimaatverandering

Fransen tegen klimaatverandering

09/09/2018 03:19

Fransen tegen klimaatverandering

Foto: EPA  

PARIJS - Tienduizenden Fransen demonstreerden zaterdag in de grote steden om maatregelen te eisen tegen klimaatverandering. Er waren manifestaties in 47 steden, waaronder Marseille, Straatsburg en Toulouse, met in totaal naar schatting 115.000 betogers.

De demonstranten staken onder meer oud-minister van Milieu Nicolas Hulot een hart onder de riem, die onlangs opstapte uit frustratie over het falende beleid van de regering op dit punt. Volgens de politie waren er in het centrum van Parijs 18.500 mensen op de been. De organisatie van de Mars voor het Klimaat in de hoofdstad sprak echter van 50.000 deelnemers.

Ze droegen spandoeken en borden met onder meer de tekst 'Planeet in Gevaar' en 'Als niet jij, wie dan wel?' In de krant Libération riepen 700 Franse wetenschappers de regering zaterdag op in actie te komen. "De symptomen van de klimaatverandering stapelen zich steeds verder op. Toch wordt er niets wezenlijks gedaan tegen de opwarming van de aarde." NU.nl

Share on Facebook    

Reageren op dit bericht? Bezoek onze Facebook-pagina