Registreren | Inloggen       Colofon
  •  
  • Home
  • 'Personeel Residence Inn onder mentale druk'

'Personeel Residence Inn onder mentale druk'

09/09/2018 00:01 - Merredith Bruce

Hotel Residence Inn aan de Anton Dragtenweg

Hotel Residence Inn aan de Anton Dragtenweg Foto: Residence Inn.sr  

PARAMARIBO - De bond bij de Surinaamse Luchtvaartmaatschappij (SLM) zegt er alles aan te hebben gedaan om te voorkomen dat het personeel bij hotel Residence Inn zou zwichten voor de druk van de directie van moedermaatschappij SLM.

Dat het toch zover heeft kunnen komen, is volgens het bondsbestuur te wijten aan "misleidende manoeuvres" die de directie heeft toegepast. "Het personeel is onder mentale druk gezet", stelt bondsvoorzitter Robby Maaijen. Volgens secretaris August Cicilson heeft de directie misbruik gemaakt van de "geestelijke toestand" van het personeel. De bond zal nu het veld ingaan om personeelsleden van de overige dochterondernemingen wakker te schudden om alert te blijven zodat dit hen niet overkomt.

De bond was geen voorstander van een afkoopregeling maar wilde liever een sociaal plan. Het personeel van Residence Inn was daarom op het hart gedrukt om de overeenkomst niet te tekenen. Volgens Maaijen heeft de directie dit toch, op slinkse wijze, doorgedrukt met als gevolg dat vier van de veertig personeelsleden "onder zware druk" het document hebben getekend. De bondsvoorzitter vertelt dat de personeelsleden individueel zijn opgeroepen door de directie.  Er zouden aan hen cheques zijn voorgehouden met bedragen tussen SRD 5.000 en SRD 147.000 die ze zouden ontvangen.

Share on Facebook    

Gerelateerde artikelen

Reageren op dit bericht? Bezoek onze Facebook-pagina