Registreren | Inloggen       Colofon
  •  
  • Home
  • RO ingelicht over Alcoa Foundation

RO ingelicht over Alcoa Foundation

09/09/2018 22:41

Rosa M. Garcia Pineiro  en minister Edgar Dikan schudden elkaar de hand.

Rosa M. Garcia Pineiro en minister Edgar Dikan schudden elkaar de hand. Foto: NII  

PARAMARIBO - De Alcoa Foundation ondersteunt graag projecten en programma's die op een duurzame manier de leefomstandigheden van de gemeenschappen verbetert in landen waar Alcoa actief is of is geweest. Dit benadrukte Rosa M. Garcia Pineiro (Alcoa Sustainability Vice-president van Alcoa en President Alcoa Foundation) tijdens een een bezoek aan minister Edgar Dikan van Regionale Ontwikkeling (RO). Ze was in gezelschap van Suralco-directeur Ruben Halfhuid, meldt het NII.

Alcoa ondersteunt momenteel vier grote projecten in Suriname. Het gaat om: de mobiele bibliotheek (CCS), het onderhoud te Peperpot in Commewijne (gemeenschapsproject), assistentie op het gebied van duurzame landbouw in samenwerking met de Stichting Centrum voor Landbouwkundig Onderzoek in Suriname (CELOS) in Marowijne en het Programma "Teach the Teachers" voor docenten van het Vanguard Community College in Suriname.

Er zijn plannen om ook ondersteuning te bieden aan een project van de Inheemse gemeenschap van Alfonsdorp om de economische ontwikkeling ter plaatse te verbeteren. In dat kader zullen er ook trainingen worden verzorgd voor het duurzaam gebruik van het land. De Alcoa Foundation wil met de investeringen bijdragen aan de preventie van en veerkracht tegen klimaatverandering door menselijke activiteiten en aan het herstel en behoud van biodiversiteit.

Share on Facebook    

Gerelateerde artikelen

Reageren op dit bericht? Bezoek onze Facebook-pagina