Registreren | Inloggen       Colofon
  •  
  • Home
  • Trump sprak met oppositie over afzetten Maduro

Trump sprak met oppositie over afzetten Maduro

09/09/2018 08:31

Trump sprak met oppositie over afzetten Maduro

Foto: YouTube  

WASHINGTON - Medewerkers van de Amerikaanse regering hebben in het geheim gesproken met rebellengroeperingen in Venezuela. Volgens The New York Times namen zij plannen door om het regime van president Maduro omver te werpen. De krant sprak met Amerikaanse ambtenaren en een voormalige leider van het Venezolaanse leger over de ontmoetingen.

Het Witte Huis wil de berichten tegenover The New York Times niet bevestigen. In een verklaring staat alleen dat het belangrijk is om "in gesprek te zijn met alle Venezolanen die democratie willen". Dat moet leiden tot "positieve verandering in een land dat zoveel heeft geleden onder Maduro". De gesprekken vonden volgens de krant afgelopen jaar plaats. Uiteindelijk zouden de Amerikanen hebben besloten om de samenwerking met de rebellen niet door te zetten. De plannen zijn toen in de ijskast gezet.

In het verleden heeft de VS zich vaker in het geheim bemoeid met de politiek in Zuid-Amerikaanse landen, met name tijdens de Koude Oorlog. Onder meer in Cuba (Invasie in de Varkensbaai), Panama (Amerikaanse invasie in 1989), Brazilië (staatsgreep in 1964) en Chili (bemoeienis met verkiezingen in 1964) werden rebellen gesteund en coups gepland door Amerikaanse inlichtingendiensten. NOS.nl

Share on Facebook    

Gerelateerde artikelen

Reageren op dit bericht? Bezoek onze Facebook-pagina