Registreren | Inloggen       Colofon
  •  
  • Home
  • Vervolgtraject U14-voetbalselectie

Vervolgtraject U14-voetbalselectie

09/09/2018 10:32 - Marciano Millerson

Vervolgtraject U14-voetbalselectie

 

PARAMARIBO - Er komt een vervolgtraject voor de U14-jongensselectie van de Surinaamse Voetbalbond. De ploeg van bondscoach Regillio Vroom werkte in augustus de ‘CFU Challenge Series’ af op Jamaica. Van het gastland en Barbados werd met 0-1 verloren, terwijl gewonnen werd van de Britse Maagdeneilanden (7-1) en Grenada (2-0).

Volgens Vroom was Suriname gedurende het hele toernooi de dominante partij. "We waren gewoon veel beter dan de rest. Ik zit er al zeven jaar bij en heb duidelijk progressie gezien. Deze jongens doen internationaal ervaring op en moeten verder worden ontwikkeld. Zij moeten dan doorstromen naar de hogere selecties", vult technisch directeur Biswajeet Kali aan. Het nationaal team zal bij elkaar blijven en ten minste één keer per week bijeenkomen om te trainen.

Na de vakantie deze maand, wordt de draad in oktober opgepakt met het oog op de jaarlijkse Mémorial Claude Elise van december in Frans-Guyana. In februari brengen de Fransen een tegenbezoek. De selectie zal worden aangevuld. Ook spelers buiten Paramaribo maken kans. "Wij gaan specifiek scouten voor de posities waar aanvulling nodig is." Kali benadrukt dat het niet om een grote groep zal gaan. De selectie zal ook worden klaargestoomd voor het tweejaarlijkse U15-kampioenschap van de Concacaf.

Share on Facebook    

Gerelateerde artikelen

Reageren op dit bericht? Bezoek onze Facebook-pagina