Registreren | Inloggen       Colofon
  •  
  • Home
  • Woede-uitbarsting kost Williams 17.000 US dollar

Woede-uitbarsting kost Williams 17.000 US dollar

09/09/2018 17:33

Een heetgebakerde Serena Williams

Een heetgebakerde Serena Williams Foto: Sky News  

NEW YORK - Serena Williams heeft een boete van 17.000 US dollar gekregen voor haar gedrag in de finale van de US Open. De organisatie van het grandslamtoernooi bestrafte de 36-jarige Amerikaanse voor drie overtredingen.

Williams kreeg 10.000 US dollar boete voor haar grove taalgebruik aan het adres van de umpire, moet 4.000 US dollar betalen als gevolg van een officiële waarschuwing vanwege niet toegestane coaching door haar op de tribune zittende coach Patrick Mouratoglou en nog eens 3.000 dollar voor het stukslaan van een racket.

De 23-voudig grandslamkampioene verloor zaterdagavond de finale van de zeventien jaar jongere Japanse Naomi Osaka.Het is niet de eerste keer dat Williams een boete moet betalen op de US Open. Ze kreeg in 2009 een straf van 82.500 US dollar, nadat ze een lijnrechter onheus had bejegend in de halve finale tegen Kim Clijsters. Dat is nog altijd een van de hoogst opgelegde boetes in de tennishistorie. NOS.nl

Share on Facebook    

Gerelateerde artikelen

Reageren op dit bericht? Bezoek onze Facebook-pagina