Registreren | Inloggen       Colofon
  •  
  • Home
  • Bodybuilders domineren in Frans-Guyana

Bodybuilders domineren in Frans-Guyana

10/09/2018 03:28 - Terence Oosterwolde

V.l.n.r: Anthony Nekrui, Fabian Wehl en Wendel Setropawiro.

V.l.n.r: Anthony Nekrui, Fabian Wehl en Wendel Setropawiro. Foto: Suleta Monsels  

PARAMARIBO - Suriname heeft de Body & Bikini Caribbean Eric Favre Sport Games 2018 in Frans-Guyana gedomineerd. Er werden zes eerste plaatsen, één tweede plek en een vierde plaats in de wacht gesleept. Fabian Wehl werd bodybuildingkampioen in de categorie boven 95 kilogram, bij de klasse -95 kilogram eiste Wendel Setropawiro de eerste plek op en werd Anthony Nekrui tweede. Setropawiro won daarna de 'overall' titel.

Randall Haakmat won bij Men's Physique de juniorklasse en werd daarna overall kampioen in die klasse. Landgenoot Rudolf Costa Getrouw werd vierde achter Loic Francourt van Frans-Guyana (derde) en Kevin John (tweede). Bij het onderdeel bikini zette Stefani Tjon A San, viervoudig Miss Bikini Fitness van Suriname, haar successenreeks voort door met de eer te strijken. Tweede en derde werden Leslie Brand en Sabrina Bonnegrace van Frans-Guyana.

"We zijn niet ontevreden. De delegatie was klein, maar heeft het best wel goed gedaan", looft ondervoorzitter Earnie Eenig van de Surinaamse Bodybuilding- en Weightliftingbond de groep. Ook Guadeloupe en Haïti waren van de partij. Voor dit jaar heeft Suriname nog twee internationale toernooien op schema: op 29 september de Darcy Beckles op Barbados en in november een wedstrijd in Guyana. "We gaan proberen de lijn van onze successen door te trekken", zegt Eenig.

Share on Facebook    

Gerelateerde artikelen

Reageren op dit bericht? Bezoek onze Facebook-pagina