Registreren | Inloggen       Colofon
  •  
  • Home
  • 'Dit is volstrekte onzin'

'Dit is volstrekte onzin'

10/09/2018 10:44 - Van onze redactie

'Dit is volstrekte onzin'

Foto: Stefano Tull  

PARAMARIBO - De uitspraken van vakbondsman Robby Maaijen zijn niet goed gevallen bij Carlo Dwarka Panday, die onlangs afzwaaide als directeur van Residence Inn. Maaijen, voorzitter van de Bond van Personeel Surinaamse Luchtvaartmaatschappij (BPSLM), uitte vrijdag tijdens een persconferentie beschuldigingen aan het adres van Dwarka Panday. “Ik vind het teleurstellend”, reageert de voormalig directeur.

Hij bestrijdt de beschuldigingen aan zijn adres als zou mede door zijn verkwistende beleid Residence Inn nu in de verkoop zijn. "Er werd gezegd dat ik in het vliegtuig ben gestapt om naar Frans-Guyana te gaan om ham te kopen. Dat is niet juist. Ik ben met drie medewerkers met de bus naar St. Laurent gereisd om kerstham te kopen voor de evenementen die we gepland hadden. Daar was het immers veel goedkoper, ook omdat we geen daggelden hebben getoucheerd", legt Dwarka Panday uit.

Hij vindt het vooral jammer dat de beschuldigingen zijn gepubliceerd zonder hem om weerwoord te vragen en betreurt het dat de bondsvoorzitter deze heeft geuit zonder de werkelijke cijfers te kennen. Dwarka Panday, wiens tweejarig contract als directeur van Residence Inn op 17 augustus eindigde, legt uit dat hij volgens de regels heeft gehandeld. "Alle handelingen werden eerst besproken met het managementteam en zijn verifieerbaar bij de afdeling Interne Controle van de SLM."

Een bron binnen het bedrijf licht een tipje van de sluier over de reden van de hoge uitgaven van het hotel. "Er was meer personeel dan er kamers waren en er werden ook heel hoge salarissen betaald. Ook moest het hotel een hoge huursom betalen aan de SLM voor het gebouw dat al ouder is dan twintig jaar." Dwarka Panday ontkent noch bevestigt deze uitlatingen. "Daarvoor moet u bij de SLM zijn." Hij stelt enkele investeringen gedaan te hebben in de afgelopen twee jaar om het tij te keren. "Maar om een bedrijf gezond te maken, is meer dan twee jaar nodig."

Ook bij de SLM is men verbaasd over de uitspraken van Maaijen. Vooral zijn bewering dat president-commissaris Jimmy Rosheuvel enkele maanden geleden kort na zijn aantreden zou hebben gezegd dat hij de opdracht van de aandeelhouder (de Staat) zou hebben gekregen om de SLM te sluiten, is verkeerd gevallen. "Dit is volstrekte onzin en dat weet Maaijen ook. Juist het tegendeel is waar: ik heb tijdens een onderhoud met de bond uitgelegd dat ik mandaat heb gekregen om het bedrijf binnen twee tot drie jaar weer gezond en winstgevend te maken. De eerste stappen daartoe zijn inmiddels gezet", aldus Rosheuvel.

 

Share on Facebook    

Gerelateerde artikelen

Reageren op dit bericht? Bezoek onze Facebook-pagina