Registreren | Inloggen       Colofon
  •  
  • Home
  • Dode en gewonden door stormloop voetbalstadion

Dode en gewonden door stormloop bij voetbalstadion

10/09/2018 17:02

Dode en gewonden door stormloop bij voetbalstadion

 

ANTANANARIVO - Eén persoon is omgekomen en veertig mensen zijn gewond geraakt in het gedrang bij een stormloop op een voetbalstadion in Antananarivo, de hoofdstad van Madagascar. De mensen wilden naar de kwalificatiewedstrijd voor de Afrika Cup tegen Senegal.

Sommige toeschouwers zaten al sinds zondagochtend voor het stadion om een goede plek in het stadion te bemachtigen. De wedstrijd begon om 14.30 uur lokale tijd. Volgens lokale autoriteiten waren er te veel mensen op de wedstrijd afgekomen.

Op het moment dat het stadion open ging, begonnen de wachtende mensen te dringen. Er was volgens lokale autoriteiten te weinig politie om het gedrang in goede banen te leiden, waardoor chaos ontstond. De wedstrijd ging ondanks het ongeval gewoon door en eindigde in 2-2. NU.nl/Reuters

Share on Facebook    

Reageren op dit bericht? Bezoek onze Facebook-pagina