Registreren | Inloggen       Colofon
  •  
  • Home
  • Gedetineerden ontsnapt in Brazilië

Gedetineerden ontsnapt in Brazilië

10/09/2018 15:07

Gedetineerden ontsnapt in Brazilië

 

BRASILIA - Meer dan honderd gevangenen zijn ontsnapt uit een gevangenis in de Braziliaanse deelstaat Paraíba. Criminelen bliezen de ingang van de instelling op. Vervolgens vielen de gevangenen bewakers aan met vuurwapens, zeggen de autoriteiten. Een agent van de militaire politie raakte ernstig gewond.

De aanvallers probeerden kennelijk om vier criminelen te bevrijden. Die zaten achter de tralies vanwege een serie overvallen op geldtransporten en geldautomaten, zeggen bronnen binnen de politie tegen nieuwssite G1. In de chaos konden echter ook veel andere gevangenen de benen nemen. Tot dusver zijn zeker 33 voortvluchtigen achterhaald.

In de gevangenis van João Pessoa zaten op het moment van de uitbraak 680 criminelen vast. De instelling is eigenlijk gebouwd voor maximaal 660 gevangenen. ANP

Share on Facebook    

Reageren op dit bericht? Bezoek onze Facebook-pagina