Registreren | Inloggen       Colofon
  •  
  • Home
  • Green Heritage Fund richt zich niet alleen op luiaards

Green Heritage Fund richt zich niet alleen op luiaards

10/09/2018 05:19 - Wilfred Leeuwin

Een medewerker van Green Heritage Fund vertelt over de activiteiten van de organisatie. Op de achtergrond zit directeur Monique Pool.

Een medewerker van Green Heritage Fund vertelt over de activiteiten van de organisatie. Op de achtergrond zit directeur Monique Pool. Foto: Stefano Tull  

PARAMARIBO - Green Heritage Fund Suriname (GHFS) is meer dan alleen een milieuorganisatie die zich bezighoudt met de opvang, verzorging en het terugzetten in de natuur van ontspoorde luiaards. “We hebben een visie voor het milieu: een schoon, groen en gezond Suriname”, zegt directeur Monique Pool. Zij belichtte vrijdag samen met haar team de activiteiten en projecten van de organisatie.

Educatie en onderzoek zijn belangrijke onderdelen van GHFS. De organisatie opent binnenkort in Saramacca een centrum om de opvang van luiaards te professionaliseren en gegevens te analyseren. Daarnaast draait GHFS al dertien jaar een dolfijnenproject. Intussen zijn 64 dolfijnsoorten geïdentificeerd. Dit project heeft een nieuwe toeristische attractie opgeleverd: de laatste jaren zijn dolfijnentours populair bij binnen- en buitenlandse toeristen.

De milieuorganisatie werkt aan 'groene' gemeenschapsontwikkeling, bijvoorbeeld in de vorm van landelijke schoonmaakacties. Met Support Recycling Suriname, JCI Urban en veel vrijwilligers is er op 15 en 16 september 'grote schoonmaak' van de Waterkant, Weg naar Zee, Zeedijk (Nickerie), Albina en Galibi.

Binnen het eigen muskietenproject van de organisatie zijn zestig personen opgeleid in het ontdekken van broedplaatsen en larven. In dit project wordt samengewerkt met het Bureau voor Openbare Gezondheidszorg  en de Pan-Amerikaanse Gezondheidsorganistaie (Paho).

Pool noemt bescherming van de oceaan een belangrijke voorwaarde voor het behoud van de biodiversiteit die daarin voorkomt. Die wordt al jaren bedreigd door onder meer vissers, olie- en gasmaatschappijen en mensen die de zee vervuilen met plastic afval.

Share on Facebook    

Gerelateerde artikelen