Registreren | Inloggen       Colofon
  •  
  • Home
  • Meer mogelijkheden voor pensioenfondsen

Meer mogelijkheden voor pensioenfondsen

10/09/2018 21:49 - Gerold Rozenblad

Meer mogelijkheden voor pensioenfondsen

 

PARAMARIBO - Er zijn tal van mogelijkheden voor pensioenfondsen om zich te ontwikkelen en te investeren in projecten. Echter, vaak is de kleinschaligheid een obstakel. Daarom kan de recent opgerichte Pensioenfederatie een belangrijk instrument zijn om de doelen te bereiken. Dit stelt John Dunker, voorzitter van de federatie. “Er zijn heel veel projecten waar we samen in kunnen investeren.”

In een persbericht staat dat de federatie zich donderdag in het gebouw van Tjon A Hung Consultancy heeft gepresenteerd tijdens een vergadering die werd bijgewoond door besturen van pensioenfondsen en een vertegenwoordiger van de Centrale Bank van Suriname.

De Moederbank is namelijk de toezichthouder op pensioenfondsen. Haar vertegenwoordiger Frits Koningferander juicht het initiatief toe, omdat de bank nu met de Pensioenfederatie een centraal aanspreekpunt heeft, zoals bij andere branches het geval is.

In de persverklaring staat dat de Pensioenfederatie niet alleen de onderlinge samenwerking wil bevorderen, maar ook de werkzaamheid van deze fondsen. Verder werpt de organisatie zich op als belangenbehartiger bij de overheid, de Centrale Bank en het bedrijfsleven.

De organisatie wil onder meer voorlichting geven aan haar doelgroep. Hierover zegt Dunker dat in de regio pensioenfondsen op een hoger niveau opereren. Zo zijn er ook sterke bundelingen. Op de Nederlandse Antillen delen specialisten op verzoek van de overkoepelende organisatie meerdere keren per jaar inzichten.

Share on Facebook    

Reageren op dit bericht? Bezoek onze Facebook-pagina