Registreren | Inloggen       Colofon
  •  
  • Home
  • Safe City-project werkt goed in de praktijk

Safe City-project werkt goed in de praktijk

10/09/2018 00:32 - Cheflin Paulus

Huawei-engineer Giliano Lepelblad demonstreerde zaterdag de mogelijkheden van de multifunctionele observatiesystemen.

Huawei-engineer Giliano Lepelblad demonstreerde zaterdag de mogelijkheden van de multifunctionele observatiesystemen. Foto: Irvin Ngariman  

PARAMARIBO - Het hypermoderne Safe City-project van Telesur is met succes uitgetest en staat in de startblokken. Het project moet de veiligheid op straat verhogen. Er zijn honderd camerasystemen op strategische plekken in Paramaribo geplaatst. In overleg met de justitiële autoriteiten zal, als er daarvoor geld is, het systeem worden uitgebreid naar de districten.

Het telecombedrijf heeft zaterdag aan de Anton Dragtenweg een demonstratie gehouden voor de ministers van Openbare Werken, Transport en Communicatie (OWT en C) en Justitie en Politie, de procureur-generaal, de korpschef van politie en andere genodigden. Allen bleken onder de indruk van de mogelijkheden van de multifunctionele camerasystemen.

Deze technologie zal een doorbraak brengen vooral voor de bestrijding van verkeersovertredingen en criminaliteit, verwacht Gardelito Hew A Kee, president-commissaris van Telesur. Elk camerasysteem heeft drie camera's, waarvan er één een 360 graden-beeld van de omgeving maakt  op elk moment van de dag, ongeacht de weersomstandigheden.

De beelden worden opgeslagen en zijn direct beschikbaar voor de politie en veiligheidsdiensten. Hew A Kee zegt dat het project afgerond moet zijn vóór eind december. Hij belooft dat het geen project wordt dat in de ijskast belandt. De levensduur van de apparatuur is volgens technici maximaal zeven jaar. Het bedrijf Huawei Technologies zorgt voor de komende twee jaar voor onderhoud. Daarna zal Telesur het moeten overnemen.

Share on Facebook    

Gerelateerde artikelen

Reageren op dit bericht? Bezoek onze Facebook-pagina