Registreren | Inloggen       Colofon
  •  
  • Home
  • Sisterhood wil dat mensen hun potentie benutten

Sisterhood wil potentie uit mensen halen

10/09/2018 16:06

Zusters laten elkaar niet vallen lijkt de foto uit te beelden. Maar ook in de praktijk moet het zo zijn, is de mening van Sisterhood.

Zusters laten elkaar niet vallen lijkt de foto uit te beelden. Maar ook in de praktijk moet het zo zijn, is de mening van Sisterhood. Foto: Irvin Ngariman  

PARAMARIBO - “Er zit veel potentie in mensen, maar om die te kunnen benutten moet men een plan hebben.” Dit zei Nathalie Mossel, voorzitter van Stichting Sisterhood zaterdag tegen de krant bij een ontmoeting in het CLO-gebouw waaraan ongeveer twintig personen, voornamelijk vrouwen, hebben deelgenomen.

Het doel is niet alleen om hen te motiveren, maar ook om hen vaardigheden aan te leren om een stappenplan voor het leven te maken. "Veelal weten wij niet hoe we dit moeten doen. Het leven bestaat niet alleen uit werken; je moet je ook afvragen wat je wil bereiken over bijvoorbeeld drie jaar en weten wat er daarvoor nodig is."

"Deze handvaten zijn niet alleen belangrijk voor vrouwen, want als je plannen maakt doe je dat meestal met je partner", zegt Mossel en voegt eraan toe dat sommige vrouwen daarom hun partner hebben meegenomen.

Eén van hen is Delano Phillip, die zich openstelde voor de informatie. "Ik had niet verwacht dat het zo confronterend en goed zou zijn. We nemen dit zeker mee. Als partners willen wij wel weten waar wij precies staan in ons leven en of onze doelen nog in lijn zijn met elkaar."

Ook voor Cheryann Hoogwoud, die vanaf het begin lid is van de organisatie, was het een succesvolle bijeenkomst. "Het is goed om terug te kunnen vallen op een groep vrouwen die je met goede intenties willen ondersteunen. Deze lessen zijn nooit te veel. Ze motiveren me nog meer om mijn leven in elk geval beter te plannen."

Share on Facebook    

Gerelateerde artikelen

Reageren op dit bericht? Bezoek onze Facebook-pagina