Registreren | Inloggen       Colofon
  •  
  • Home
  • Aantal mensen met honger weer gestegen

Aantal mensen met honger weer gestegen

11/09/2018 17:17

Aantal mensen met honger weer gestegen

 

NEW YORK - Het aantal mensen in de wereld met honger is voor het derde opeenvolgende jaar gestegen, blijkt dinsdag uit het jaarlijkse rapport van de Verenigde Naties over voedselzekerheid. In 2017 waren er 821 miljoen ondervoede mensen in de wereld, ongeveer een op de negen mensen.

De onderzoekers stellen dat extreme klimaatgebeurtenissen een belangrijke oorzaak zijn voor de stijging. "Toenemende temperaturen, intense en grillige regenval, en veranderingen in de seizoenen hadden allemaal invloed op de beschikbaarheid en kwaliteit van voedsel", aldus het rapport.

Conflicten zijn de andere grote veroorzaker van honger in de wereld. Het rapport stipt daarbij landen als Jemen, Somalië, Zuid-Soedan en Afghanistan, die hier al langdurig mee worstelen, aan. Bovendien hadden deze landen ook te maken met droogtes en overstromingen.

In Zuid-Amerika droegen de lage prijzen van belangrijke exportproducten als ruwe olie bij aan de honger op dat continent, zegt de VN. Daarnaast ontvluchtten 2,3 miljoen Venezolanen hun land voor honger, ellende en de economische crisis in Venezuela.

Volgens het rapport lijden wereldwijd 672 miljoen volwassenen - ruim een op de acht - aan obesitas. In 2014 waren dat er 600 miljoen. Een van de duurzame ontwikkelingsdoelen van de VN is, dat er in 2030 de wereldhonger ten einde moet zijn. Wanneer wereldleiders niet ingrijpen, is dat doel volgens het rapport ernstig in gevaar. NU.nl

Share on Facebook    

Gerelateerde artikelen

Reageren op dit bericht? Bezoek onze Facebook-pagina