Registreren | Inloggen       Colofon
  •  
  • Home
  • EBS kampt met enorme onderhoudsachterstand

EBS kampt met enorme onderhoudsachterstand

11/09/2018 05:11 - Beta Debidien

Rabindre Parmessar, directeur EBS.

Rabindre Parmessar, directeur EBS. Foto: dWT Archief  

NIEUW-NICKERIE - “Er is sprake van achterstallige onderhoud van enkele tientallen jaren in de electriciteitswereld. Op vele gebieden moet er geïnvesteerd worden om verbetering aan te brengen.” Dat zei Rabindre Parmessar, algemeen directeur van de NV Energiebedrijven Suriname (EBS) zaterdag in Nickerie.

Volgens de directeur is er ook veel gaande binnen het bedrijf. "We hebben landelijk enorm veel projecten in uitvoering en het gaat om een bedrag van ver boven de 250 miljoen US dollar, ruim SRD 1,8 miljard, dat geïnvesteerd zal worden de komende vier jaren." Het bedrijf is landelijk bezig, met ondersteuning van de Caribische Ontwikkelingsbank, om de bestaande straatverlichting te vervangen met nieuwe ledlampen.

De directeur vraagt de gemeenschap van Nickerie om geduld. Volgens Parmessar wordt er niet meer gewerkt met de oude technologie, omdat dat verspilling van energie betekent, "maar we gaan ledlampen plaatsen waardoor er minder energie gebruikt zal worden". Hij hoopt het project in maximaal een jaar volledig te kunnen uitvoeren.

De directie heeft geloof en vertrouwen in eigen kader. "Als je een bedrijf structureel gezond wil houden dan doe je dat met eigen kader en daaraan besteden wij extra aandacht, vandaar dat wij ook investeren in het trainen van het personeel." Het is het bedrijf ook gelukt de achterstand in aansluitingen in te halen. "Vorig jaar hebben wij een record gehad van meer dan tienduizend aansluitingen".

Tegenwoordig hoeven personen niet lang te wachten om aangesloten te worden op het EBS-net. "We reageren eerder op noden van de samenleving waardoor het bedrijf ook klantvriendelijker is geworden. We zijn nog niet waar we moeten wezen, maar onze mensen zijn aardig op weg", aldus Parmessar.

Share on Facebook    

Gerelateerde artikelen

Reageren op dit bericht? Bezoek onze Facebook-pagina