Registreren | Inloggen       Colofon
  •  
  • Home
  • Jeugdparlement houdt rekening met boycot

Jeugdparlement houdt rekening met mogelijke boycot

11/09/2018 00:04 - Merredith Bruce

Voorzitter Kelvin Koniki (r) en ondervoorzitter Dinesh Parag van het Jeugdparlement gaven maandag uitleg over het uitstel van de verkiezing van nieuwe jeugdambassadeurs.

Voorzitter Kelvin Koniki (r) en ondervoorzitter Dinesh Parag van het Jeugdparlement gaven maandag uitleg over het uitstel van de verkiezing van nieuwe jeugdambassadeurs. Foto: Jason Leysner  

PARAMARIBO - Het Nationaal Jeugdparlement (NJP) houdt ernstig rekening mee dat zijn kritische houding naar de verkiezingen voor jeugdambassadeurs, het instituut duur zal komen te staan. Dat bleek maandag tijdens een persconferentie van voorzitter Kelvin Koniki, ondervoorzitter Dinesh Parag en plaatsvervangend ondervoorzitter Zenani van Throo. “We hebben de feiten niet, maar het is denkbaar”, zegt Koniki.

De jeugdparlementariërs hebben al enkele maanden geen financiële vergoeding ontvangen van het ministerie. Hoewel het niet de eerste keer is dat er een achterstand is ontstaan in de uitbetaling, wordt er rekening mee gehouden dat dit nu als troef wordt gebruikt om het NJP de mond te snoeren. 

"We zijn geen vreemden in Jeruzalem en er zijn meer zaken die nu spelen; symptomen die erop wijzen dat de boycot reeds is gestart", stelt de NJP-voorzitter. Na vragen van dWT  over het uitblijven van de verkiezingen, zei minister Lalinie Gopal van Sport- en Jeugdzaken vorige week dat het belang van de verkiezingen van jeugdambassadeurs kennelijk onvoldoende is doorgedrongen bij het jeugdparlement.

Dit orgaan moet de vergadering uitschrijven, waarin deze verkiezingen moeten worden gehouden. Het jeugdparlement doet dat niet omdat de samenstelling van de kandidatenlijst niet volgens de regels is geschied. De jeugdvertegenwoordigers hebben met verschillende voorbeelden getracht duidelijk te maken, dat zij slechts de integriteit willen waarborgen en dat het juist de minister is die de confrontatie lijkt te willen aangaan.

"Wij hebben geen ruzie met de minister", benadrukt Koniki. De NJP-leiding zegt te hebben vernomen dat er een mogelijkheid bestaat dat de minister de jeugdambassadeurs aanwijst, wanneer de president haar daar mandaat voor geeft. Verkiezingen zouden dan niet meer nodig zijn.

De jeugdvertegenwoordigers hopen niet dat dit zal gebeuren. Mocht dat wel het geval zijn,dan hopen zij dat het staatshoofd hen zal ontvangen, wat overigens sedert de installatie van het NJP nog niet is gebeurd. De NJP-leiding wil weer om de tafel gaan met de minister, om spoedig een datum te bepalen voor de verkiezingen. Ze zal deze week een brief richten aan de bewindsvrouw.

Share on Facebook    

Gerelateerde artikelen

Reageren op dit bericht? Bezoek onze Facebook-pagina