Registreren | Inloggen       Colofon
  •  
  • Home
  • Twee lichamen Koreaanse oorlog geïdentificeerd

Twee lichamen Koreaanse oorlog geïdentificeerd

11/09/2018 20:48

Twee lichamen Koreaanse oorlog geïdentificeerd

 

WASHINGTON - De Amerikaanse strijdkrachten hebben de identiteit vastgesteld van twee militairen waarvan de stoffelijke resten zijn teruggeven door Noord-Korea. "We gaan nu eerst de familie inlichten", zei een hoge militaire functionaris die over het identificatieproces gaat.

De identiteit van de eerste twee geïdentificeerde militairen wordt waarschijnlijk in de komende dagen openbaar gemaakt, nadat de nabestaanden geïnformeerd zijn. Noord-Korea droeg in juli 55 kisten met stoffelijke resten over. Het zou gaan om Amerikaanse militairen die tijdens de Koreaanse Oorlog (1950-1953) gesneuveld zijn.

Experts onderzoeken de teruggeven stoffelijke resten op een basis op Hawaï. Er wordt onder meer gezocht naar DNA in kleine botfragmenten. Er bestaat nog onduidelijkheid over het lot van bijna 7.700 Amerikaanse militairen die tijdens het conflict verdwenen. ANP

 

Share on Facebook    

Reageren op dit bericht? Bezoek onze Facebook-pagina