Registreren | Inloggen       Colofon
  •  
  • Home
  • ‘Artist heeft zijn rol als voorzitter nooit begrepen’

VIDS-voorzitter weerspreekt beschuldigingen Lesley Artist

11/09/2018 16:04 - Cheflin Paulus

Vrijdag liet voormalig Vids-voorzitter Lesley Artist (r) weten dat hij het lidmaatschap van de vereniging opzegt. Die stap is ook gezet door dorpshoofd Angelique Palmtak van Grankreek (l).

Vrijdag liet voormalig Vids-voorzitter Lesley Artist (r) weten dat hij het lidmaatschap van de vereniging opzegt. Die stap is ook gezet door dorpshoofd Angelique Palmtak van Grankreek (l).  

PARAMARIBO - “Ik behartig de belangen van de inheemsen. Ik weet niet waarover Artist het heeft. Hij zal wel zijn redenen hebben, maar de VIDS gaat de goede richting op”, zegt Theo Jubitana, voorzitter van de Vereniging Inheemse Dorpshoofden in Suriname (VIDS).

Hij reageert verbaasd als de krant hem vraagt om te reageren op beschuldigingen van kapitein Lesley Artist van het dorp Redi Doti. Hij is de vorige week, samen met de dorpshoofden Angelique Palmtak van Grankreek en Charles Comvalius van Columbia uit de organisatie gestapt, omdat ze het onbehoorlijke bestuur van Jubitana zat zijn.

Volgens de dissidenten is het al lange tijd onduidelijk welke richting de organisatie op gaat en is er sinds vorig jaar geen contact met bepaalde leden opgenomen. Jubitana kan zich niet voorstellen dat de drie leden ervoor hebben gekozen om deze stap te nemen en wereldkundig te maken. Hij had verwacht dat eerst contact met hem zou worden opgenomen om over de ontevredenheid te praten.

De VIDS-voorzitter ontkent niet dat er sinds vorig jaar geen contact met die leden is geweest. "Men kon de problemen intern bespreken als ze het niet eens waren met de gang van zaken. Ik heb bijna geen zin om hierop in te gaan. Ik heb alles vernomen uit de media, maar er is helemaal geen sprake van miscommunicatie."

Jubitana vermoedt dat Artist ervoor heeft gekozen om een persconferentie te beleggen om aandacht in de media te krijgen en de gemeenschap te misleiden. Hij wil als voorzitter niet teveel woorden vuil maken aan de uitspraken van Artist. "Het moment dat VIDS-voorzitter af bent zou je het beter moeten weten. Hij had zijn rol als voorzitter dan nooit begrepen. Ik snap hem niet. Ik weet niet wat hij hiermee bereiken wil."

Share on Facebook    

Gerelateerde artikelen

Reageren op dit bericht? Bezoek onze Facebook-pagina