Registreren | Inloggen       Colofon
  •  
  • Home
  • Verdachte mensensmokkel vrijgelaten

Verdachte mensensmokkel vrijgelaten

12/09/2018 08:11 - Cheflin Paulus

Verdachte mensensmokkel vrijgelaten

 

PARAMARIBO - De 36-jarige verdachte Jerrel D. alias Winta die op 6 september door de politie was aangehouden op verdenking van mensensmokkel is dinsdag door het Openbaar Ministerie (OM) bij de voorgeleiding in vrijheid gesteld vanwege gebrek aan bewijs. Dit bevestigt zijn advocaat, Maureen Nibte. Hij werd vorige week aangehouden nadat bij een politie-inval in een van zijn appartementen een Fransman is aangetroffen, die daar volgens de politie was opgesloten.

Het vermeende slachtoffer verklaarde bij de politie dat hij tegen zijn wil was opgesloten door Jerrel, die hem bovendien zijn geld en reisdocumenten had afgepakt. De vermeende mensensmokkelaar is na een anonieme tip opgespoord en aangehouden. Nibte vertelt dat het OM mee kon gaan met haar verzoek tot vrijlating, omdat er geen cruciale punten zijn die de gevangenhouding kunnen onderbouwen. Een aantal zaken is volgens de verdediging niet goed onderzocht door de politie.

Nibte zegt onder meer dat onduidelijk is waaruit zou moeten blijken dat Jerrel zich bezighoudt met mensensmokkel. Ze zegt ook veel vragen te hebben over de wijze waarop de politie te werk is gegaan bij de arrestatie. Er bevonden zich bij de inval in het appartementencomplex meerdere buitenlanders die wel legaal in het land zijn. Het slachtoffer dat de Franse nationaliteit heeft en illegaal in het land was, werd bij toeval aangetroffen.

Het appartement waarin het slachtoffer verbleef had geen dievenijzer, waardoor volgens Nibte het slachtoffer gemakkelijk door de ramen had kunnen wegkomen. Verklaringen van het slachtoffer kunnen niet meer worden gecontroleerd, omdat de politie hem kort na zijn bevrijding het land heeft uitgezet. Volgens de advocaat had de Fransman D. verzocht om zijn reisdocumenten bij zich te houden, uit vrees dat hij deze zou kwijtraken. Het onderzoek in de zaak wordt voortgezet.

Share on Facebook    

Gerelateerde artikelen

Reageren op dit bericht? Bezoek onze Facebook-pagina