Registreren | Inloggen       Colofon
  •  
  • Home
  • Water wordt duurder

Water wordt duurder

13/09/2018 13:02 - Merredith Bruce

Minister Regilio Dodson zegt dat er een 'paar centjes' meer betaald zal worden voor water uit de kraan.

Minister Regilio Dodson zegt dat er een 'paar centjes' meer betaald zal worden voor water uit de kraan. Foto: Stefano Tull  

PARAMARIBO - De gemeenschap zal binnenkort meer moeten betalen voor water. Volgens minister Regilio Dodson van Natuurlijke Hulpbronnen gaat het om een “minimale verhoging van een paar centjes”. NH en de Surinaamsche Waterleidingmaatschappij (SWM) zijn nu bezig met de calculaties. “We denken dat we tegen eind september zover zijn om die te brengen naar de Raad van Ministers om te bediscussiëren”, zei de bewindsman woensdag op vragen van journalisten.

Hij kondigde de aanpassing van het watertarief aan tijdens de opening van het nieuwe dienstencentrum van de SWM, het zogenoemde Aquagebouw, te Poelepantje. Dodson stelde dat de dienstverlening vanuit het nutsbedrijf zichtbaar vooruitgaat: de gemeenschap krijgt meer water, kan erop rekenen en de kwaliteit is beter. Het ministerie vindt de aanpassing van de tarieven daarom gerechtvaardigd. De laatste keer was twee jaar geleden. Deze was het gevolg van de gefaseerde afbouw van de subsidies.

Dodson zei dat de investeringen, die door de maatschappij worden gepleegd ,uit de penningen worden betaald. Zo ook, de investering in het nieuwe dienstencentrum. De maatschappij wil de dienstverlening in het achterland intensiveren. "We maken de dienst beschikbaar voor een ieder en de gemeenschap moet ervoor betalen", stelde Dodson.

Share on Facebook    

Gerelateerde artikelen

Reageren op dit bericht? Bezoek onze Facebook-pagina