Registreren | Inloggen       Colofon
  •  
  • Home
  • Verlichting AK Stadion voldoet aan Fifa-standaard

Verlichting Kamperveen Stadion voldoet aan internationale standaard

17/09/2018 21:14 - Marinio Balsemhof

Verlichting Kamperveen Stadion voldoet aan internationale standaard

Foto: Stefano Tull  

PARAMARIBO - De verlichting van het André Kamperveen Stadion voldoet sinds maandagavond aan de minimale internationale eisen van de Wereldvoetbalbond (Fifa). Directeur Rabin Parmessar van de Energiebedrijven Suriname had de eer om via een tablet de nieuwe ledlampen aan te schakelen.

Hoewel erg blij met deze stap benadrukte John Krishnadath, voorzitter van de Surinaamse Voetbalbond (SVB), dat Suriname nog veel moet doen, zoals het aanschaffen van een stadionklok. Er moet "baanbrekend werk" worden verricht om aan de minimale eisen van de Fifa te voldoen om er zeker van te zijn dat de diverse nationale voetbalselecties van Suriname in eigen land internationale wedstrijden kunnen spelen. Daardoor is de steun van bevriende organisaties en de overheid onontbeerlijk.

De nieuwe verlichting betekent in elk geval dat de nationale mannenvoetbalselectie haar volgende Concacaf Nations League-kwalificatiewedstrijd - op 13 oktober om half zes 's middags tegen de Britse Maagdeneilanden - in het Kamperveen Stadion speelt. Het eerste treffen tegen Dominica eindigde op 6 september in Stade René Serge Nabajoth in Les Abymes, Guadeloupe ondanks een enorm veldoverwicht 0-0. Wat er na 13 oktober wordt besloten door de Concacaf en de Fifa is nog niet duidelijk.

In elk geval probeert de SVB het Franklin Essed Stadion, dat als back-up is opgegeven, gereed te krijgen. Krishnadath hoopt niet dat het zover komt dat Suriname zijn thuiswedstrijden in het buitenland moet spelen of - in het ergste geval - wordt uitgesloten.

Share on Facebook    Gerelateerde artikelen