Registreren | Inloggen       Colofon
  •  
  • Home
  • Sozavo start herregistratie mensen met beperking

Sozavo start herregistratie mensen met beperking

27/09/2018 20:18

De medewerkers van het ministerie van Sociale Zaken en Volkshuisvesting die de 'Sori yu'-campagne zullen trekken.

De medewerkers van het ministerie van Sociale Zaken en Volkshuisvesting die de 'Sori yu'-campagne zullen trekken. Foto: NII  

PARAMARIBO - Om de herregistratie van mensen met een beperking te realiseren is het ministerie van Sociale Zaken en Volkshuisvesting (Sozavo) woensdag gestart met de 'Sori yu'-campagne. Sozavo wil middels deze campagne het aantal mensen met een beperking in kaart te brengen en data verzamelen over deze groep. De verkregen informatie zal gebruikt worden om beleid te maken en positieverbetering te bewerkstelligen voor mensen met een beperking, meldt het NII donderdag in een persbericht.

Sandra Gezius, waarnemend hoofd van de dienst Mensen met een Beperking, zegt dat er voor het thema 'Sori yu' is gekozen omdat de mens met een beperking zichtbaar moet zijn voor de overheid. "Mensen met een beperking zijn deel van onze samenleving en maken aanspraak op adequate zorg en welzijn", geeft Gezius aan. Ze zegt verder dat het registratieproces van eminent belang is voor de dataverzameling om zodoende beleid uit te stippelen. "Dataverzameling schept betere analysemogelijkheden."

Om de campagne te laten slagen is het ministerie al begonnen met het digitaliseren van het cliëntenbestand. "We zijn sinds 2015 gestart met het digitaliseren en wij juichen de herregistratie toe", zegt Martin Veldkamp van het onderdirectoraat Kategoriaal Maatschappelijk Werk, waaronder de dienst Mensen met een Beperking valt. Personen met een beperking kunnen zich (laten) registreren bij de dienst die gevestigd is op het terrein van de Esther Stichting of bij de districtsafdelingen van Sozavo. De Sori Yu- campagne duurt tot en met december.

Share on Facebook    

Gerelateerde artikelen

Reageren op dit bericht? Bezoek onze Facebook-pagina