Registreren | Inloggen       Colofon
  •  
  • Home
  • SVJ start cursus onderzoeksjournalistiek

SVJ start cursus onderzoeksjournalistiek

03/10/2018 19:15 - Naomi Hoever

SVJ start onderzoeksproject voor journalisten

 

PARAMARIBO - Journalisten moeten te allen tijde hun scherpzinnigheid behouden. Mede daarom start de Surinaamse Vereniging van Journalisten (SVJ) met een cursus Onderzoeksjournalistiek. De cursus wordt gefinancierd door de Stichting Suriname Environmental and Mining Foundation (Semif).

De journalisten moeten een eigen bijdrage betalen van SRD 300. Dat was ook een van de vereisten van het fonds en de SVJ komt in met het projectmanagement. Tot nu toe hebben Starnieuws, ATV, Koyeba, Jeugdjournaal en NII zich aangemeld voor deelname. Twaalf tot vijftien journalisten kunnen participeren in deze cursus. Het doel van de training is het vestigen van een onderzoekscultuur bij de Surinaamse media. Onderzoek heeft namelijk aangetoond dat het in Suriname hieraan ontbreekt.

De training wordt verzorgd door Sonja Carilho, milieutechnoloog en werkzaam bij de Technologische Faculteit van de Anton de Kom Universiteit, en Rachael van der Kooye freelance milieu- en onderzoeksjournalist. Carilho heeft meer dan dertig jaar ervaring in haar vakgebied en Van Der Kooye heeft langer dan 25 jaar ervaring op het gebied van onderzoeksjournalistiek.

Van der Kooye is ook docent online journalistiek en onderzoeksjournalistiek bij de Academie voor Hoger Kunst- en Cultuuronderwijs (AHKCO). Ze betreurt het dat er geen journalisten van de krant aan de training deelnemen. Semif is een milieufonds dat in 2008 is opgericht met onder andere als doel om educatie en onderzoek over de ontwikkeling van natuurlijke hulpbronnen financieel te ondersteunen.

Share on Facebook    

Gerelateerde artikelen

Reageren op dit bericht? Bezoek onze Facebook-pagina